Sebastian Colțescu este atacat din toate părțile după incidentul considerat rasist de la meciul dintre PSG și Bașakșehir. Meciul PSG-Başakşehir a fost întrerupt în minutul 14 după declanşarea incidentului cu tentă rasistă declanşat de afirmaţia unui component al brigăzii de arbitri. Însă, în întregistrarea audio apărută ulterior în mediul online nu pare vocea lui Sebastian Colţescu, scrie digisport.ro.

S-a spus că Sebastian Colţescu l-ar fi indicat într-un mod jignitor pe Pierre Webo, de pe banca tehnică a turcilor, oficial eliminat apoi de Ovidiu Haţegan. Numai că în întregistrarea audio apărută ulterior în mediul online nu pare vocea lui Sebastian Colţescu cea care spune „Ăla negru de acolo. Nu se poate aşa ceva. Ăla negru„.

*Cine ar putea fi de fapt ”vocea” de pe înregistrarea audio?

Din înregistrarea audio, cel care foloseşte replica „ăla negru de acolo” pare mai degrabă „asistentul” Octavian Şovre, unul dintre colaboratorii lui Haţegan la meciurile internaţionale.

Partida a fost suspendată în minutul 14, în urma protestelor jucătorilor turci la adresa arbitrului de rezervă, Sebastian Colțescu.

La indicația lui, centralul Ovidiu Hațegan i-a dat cartonaș roșu unui membru al staff-ului celor de la Istanbul Başakşehir, lui Pierre Webo, un fost atacant camerunez.

*Acuzat de rasism

Acesta a susținut că a fost insultat de Colțescu și de aceea a reacționat nervos. Turcii au cerut explicații și, după eliminarea lui Webo, au părăsit terenul.

Conform ziariștilor, Colțescu ar fi folosit o expresie nepotrivită când s-a referit la membrul staff-ului care trebuia sancționat. El s-a referit la ”cel negru” atunci când l-a indicat pe Webo, vorbe care i-au indignat pe cei de la Istanbul Bașakșehir.

Fotul jucător al lui Chelsea Demba Ba a fost cel care a sesizat că remarca arbitrului român și le-a semnalat coechipierilor acest lucru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here