Persoanele vaccinate au o cantitate similară de viruși ca și persoanele nevaccinate, sugerând că, spre deosebire de alte variante, persoanele vaccinate – infectate cu varianta Delta – ar putea transmite virusul, scrie The Jerusalem Post.

Trei sferturi dintre persoanele infectate cu COVID-19, la evenimentele publice din iulie, dintr-un oraș din Cape Cod din Massachusetts, au fost complet vaccinate, a arătat un studiu realizat de Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Studiul, publicat vineri, a sugerat că varianta Delta a virusului era extrem de contagioasă . Focarul a avut loc în Provincetown, în Cape Cod, potrivit autorităților sanitare din Barnstable.
Studiul CDC a constatat că persoanele vaccinate au prezentat o cantitate similară de viruși ca la cele nevaccinate, sugerând că, spre deosebire de alte variante, persoanele vaccinate infectate cu varianta Delta ar putea transmite virusul, a spus CDC.
Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat că aceasta a fost o „descoperire esențială” care a dus la recomandarea CDC de săptămâna aceasta de a purta măști în zonele în care cazurile creșteau, ca măsură de precauție împotriva unei posibile transmisii de către persoanele complet vaccinate.
Recomandarea de purtare a măștii a fost actualizată pentru a se asigura că publicul vaccinat nu va transmite, fără să știe, virusul altora, inclusiv celor dragi, nevaccinați sau imunocompromiși”, a spus Walensky.
CDC a declarat că 469 de cazuri au fost depistate în rândul locuitorilor din Massachusetts, în perioada 3-26 iulie, legate de focarul Cape Code. Dintre aceștia, 74% erau printre persoanele complet vaccinate. CDC a declarat că studiul său exclude locuitorii din alte 22 de state. Orașul Barnstable a raportat că, la 30 iulie, 934 de cazuri au fost asociate cu focarul.
CDC a spus că, în general, 79% dintre persoanele vaccinate care au fost infectate cu COVID-19 au raportat, de asemenea, simptome precum tuse, cefalee, dureri în gât și febră. Patru au trebuit să fie spitalizați, a informat CDC.
Persoanele vaccinate au primit una dintre cele trei seruri disponibile, fabricate de Pfizer Inc și BioNTech, Moderna Inc sau Johnson & Johnson, arată datele.
Autorii studiului au recomandat autorităților locale de sănătate să ia în considerare impunerea purtării măștilor în interiorul zonelor publice, indiferent de starea de vaccinare sau de numărul de cazuri din comunitate.
CDC a declarat că persoanele cu COVID-19 au raportat că au participat la evenimente interioare și în aer liber, ambalate dens, inclusiv baruri, restaurante, case de oaspeți și case de închiriat.
CDC a subliniat dealtfel că „războiul s-a schimbat” și de aceea purtarea măștilor, distanțarea fizică și alte măsuri ar putea fi din nou necesare, chiar și în acele țări cu campanii ample de vaccinare, în care restricțiile au fost parțial ridicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here