Primul urs împușcat după modificarea recentă a legislației

Sursa: Pixabay

A fost împușcat primul urs din Argeș, după intrarea în vigoare a noului Ordin (1420/2021 privind aprobarea derogării pentru unele specii de animale sălbatice, intrat în vigoare pe 19 august), transmite Argeș Press.

Potrivit sursei citate, acțiunea a avut loc la solicitarea repetată a unui fermier, după ce ursul atacase de mai multe ori, omorâse câini, vaci, măgari și nu fusese oprit nici de gardul electric.

Timp de două săptămâni, seară de seară, specialiștii de la Ocolul Silvic și de la Primărie au venit și au monitorizat zona până l-au identificat pe „vinovat”. „Ursul a fost împușcat joi seară, la Corbeni, după o monitorizare temeinică, srie Argeș Press. Au fost parcurși toți pașii legali și s-a aprobat recoltarea exemplarului de urs brun de pe raza fondului cinegetic nr. 5 Arefu, jud. Argeș. Împușcarea a fost realizată de către specialiștii Direcției Silvice. În termen de 6 zile de la data împușcării, Direcția Silvică are obligația să transmită Agenției Județene pentru Protecția Mediului un raport asupra fiecărei acțiuni derulate în baza derogării obținute, însoțit de copia autorizației de vânătoare”, ne comunică reprezentanții Direcției Silvice Argeș.

Ursul împușcat avea 20 de ani și peste 150 de kilograme.

Specialiștii din Argeș monitorizează încă un urs care face probleme, tot în zona Corbeni, animalul urmând a fi împușcat.

De ce omoară urșii mai mulți oameni decât în trecut, ce fel de exemplare ajung să fie filmate și ce modele poate urma România, în materie de vânătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here