Ce a discutat președintele Iohannis cu liderii NATO și cu Joe Biden

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a dezvăluit că în discuțiile de luni cu președintele SUA, Joe Biden, și cu liderii NATO a reluat apelul la trimiterea în România, de către aliați, a unui număr suplimentar de trupe și de capabilități.

Este crucială menținerea coordonării strânse și a unității aliate și transatlantice în contextul agresiunii militare nejustificate și ilegale a Rusiei împotriva Ucrainei!

La invitația Președintelui SUA, Joe Biden, am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu liderii globali aliați, în cadrul căreia am arătat disponibilitatea ca România să devină hub de distribuție a asistenței umanitare pentru Ucraina, valorificând poziția noastră de stat vecin, cu cea mai lungă frontieră cu această țară.

Am subliniat, totodată, importanța accelerării procesului de creare a Grupului de Luptă al NATO în România, ca măsură de a consolida suplimentar postura de descurajare și apărare a Alianței pe Flancul Estic, în mod special la Marea Neagră, și am reluat apelul la trimiterea în țara noastră, de către aliați, a unui număr suplimentar de trupe și de capabilități„, a scris Iohannis, luni seară, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here