De ce a eșuat lamentabil ”blitzkrieg-ul” lui Putin. Datele greșite primite de la serviicile secrete

Armata rusă plănuia să cucerească orașele cheie ale Ucrainei în două zile de război. Vorbim despre Harkov, Herson și Kiev. Acest lucru este dovedit de datele Forțelor Armate ale Ucrainei, notează unian.net.

Planul a eșuat însă în urma eforturilor armatei ucrainene, care a respins atacurile inamice, susțin surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene.

Potrivit sursei citate, serviciile de informaţii ruseşti i-au furnizat preşedintelui Vladimir Putin date nerealiste despre capacităţile forţelor armate ucrainene.

Federaţia Rusă cheltuieşte pentru războiul în Ucraina circa 20 de miliarde de dolari zilnic, au mai transmis serviciile de informaţii ale Kievului.

Rusia a pierdut deja iniţiativa în acţiunile militare în Ucraina, a apreciat pentru Unian fostul ministru ucrainean al Apărării (2019-2020) Andrei Zagarodniuk.

”Pot urma noi strategii ale inamicului, dar aceasta nu va schimba situaţia”, a declarat el pentru postul de televiziune Rada.

”Este clar că forţele militare ruse nu se apropie de ale noastre în ceea ce priveşte pregătirea. Este clar că şi-au aruncat forţele pe care le-au putut aloca. Şi nu a funcţionat. Principala veste pe care am aflat-o este că le vine foarte greu, încearcă să mobilizeze Belarus, suntem informaţi. Într-adevăr, Belarus urmează să fie inclus în ofensiva generală a Rusiei”, a mai afirmat fostul ministru ucrainean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here