Ce au promis Blinken şi Austin la întâlnirea cu Zelenski, în Kiev

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în Ucraina, a confirmat un înalt oficial al Departamentului de Stat, potrivit Reuters, preluat de News.ro.

Cei doi oficiali SUA au anunţat întoarcerea treptată a diplomaţilor americani în ţară şi numirea unui nou ambasador, conform surselor citate.
Secretarii cabinetului au promis, de asemenea, un nou pachet de asistenţă în valoare de 713 milioane de dolari pentru guvernul lui Zelenski şi ţările din regiune, unde invazia Rusiei a stârnit temeri legate de o agresiune ulterioară din partea Moscovei.
Oficialii au refuzat cererile din partea presei de a-i însoţi pe secretari în Ucraina, invocând  securitatea. Oficialii au informat reporterii din Polonia cu condiţia ca această călătorie să nu fie anunţată până când delegaţia a ieşit în siguranţă din Ucraina.
Austin va călători în Germania, unde va găzdui omologi din peste 20 de naţiuni şi pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la baza aeriană americană de la Ramstein, pentru a discuta despre nevoile de apărare ale Ucrainei, a declarat un oficial de la Pentagon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here