Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, iar pentru mulţi localnici, aceasta a fost și prima ocazie de a ieşi din case după relaxarea graduală a măsurilor anti-COVID.

Pe plajă, oamenii respectă distanțarea fizică, iar o dronă supraveghează zona pentru ca autoritățile să se asigure că cetățenii țin cont de toate recomandările epidemiologilor pentru evitarea unui al doilea val de infectări. „Păstrați distanța recomandată. Respectați sănătatea celor din jur”, este mesajul care se aude din când în când dinspre aparatul de zbor, scrie The Guardian.

„Îi sperie pe oameni. Se uită de unde vine mesajul și se îndepărtează”, a declarat un angajat al primăriei. 

„Trăim într-o lume diferită”, a declarat și Giorgos Papanicolaou, primarul din Glyfada. „Lucrurile se desfășoară mai bine decât ne așteptam. Copiii sunt mai greu de controlat, dar până în prezent nu am fost nevoiți să sancționăm pe nimeni”.

Dacă în trecut, plaja din Glyfada era aglomerată, în prezent, în urma măsurilor anti-COVID, a fost permis accesul doar pentru 40 de persoane pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie o distanță de cel puţin patru metri.

Grecia a înregistrat puţin peste 2.800 de cazuri de COVID-19, dintre care 160 mortale. Începând din 4 mai, ţara a început o relaxare progresivă a restricţiilor impuse la jumătatea lunii martie, scrie Agerpres. Ţara cu 11 milioane de locuitori este una dintre cele mai dependente de turism, sector care generează aproape o cincime din venitul său naţional.

”Acesta este un punct de inflexiune esenţial în eforturile noastre şi trebuie să reuşim”, a afirmat ministrul protecţiei civile Nikos Hardalias.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here