România a mai obținut o păsuire de trei luni de la Comisia Europeană (CE) pentru a-și debarasa legislația de unele prevederi toxice ale OUG 114, care au creat haos în sectorul energetic național, informează ziare.com. Problema este însă, cât timp îi va lua țării noastre să scape cu totul de spectrul nefastei ordonanțe?

În urmă cu mai puțin de un an, guvernarea PSD-ALDE susținea că adoptă ordonanța 114/2018 pentru a-i ajuta pe români să trăiască mai bine. Respectivul act normativ prevedea, printre altele, plafonarea prețului gazelor românești pentru populație și limitarea exporturilor. În plus, ordonanța prevedea impunerea unei taxe de 2% din cifra de afaceri pentru societățile care activează în domeniul Energiei, indiferent dacă acestea fac producție, transport, distribuiție sau furnizare.

În prima fază, prevederile OUG 114 au creat haos pe piețele de energie din România, fără a-i ajuta pe români să își îmbunătățească nivelul de trai. În plus, planurile PSD și ale ALDE pentru sectorul energetic românesc n-au fost deloc pe placul CE. Așa se face că, fără să stea prea mult pe gânduri, în 2019, Comisia a demarat mai multe proceduri pentru a forța Executivul de la Palatul Victoria să elimine din legislația țării noastre prevederile nocive ale OUG 114.

Claudiu Dumbrăveanu, director în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a explicat – în cadrul unei dezbateri organizate de publicația Financial Intelligence – cum vor autoritățile să scape de sancțiunile Uniunii Europene. Încă din primii ani de după aderare CE anunța că se pregătește să ia măsuri împotriva României, în condițiile în care aceasta refuză să își liberalizeze piața gazelor și restricționează exporturile. De teama sancțiunilor, țara noastră a făcut ceva pași înainte.

Pentru agenții economici, prețul gazelor a început să se formeze pe piață, în funcție de cerere și de ofertă. Dar pentru clienții casnici, piața a rămas în continuare reglementată. Mai exact, statul nu le-a permis furnizorilor să le vândă românilor gaze pentru consum casnic decât la prețuri dinainte aprobate de Autoritatea Națională pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

S-a creat și pentru consumatorii casnici o mică piață concurențială, dar n-a fost încurajată de stat.

În 2016, România și-a asumat o serie de măsuri pe care să le ia în vederea liberalizării pieței gazelor. Așa că atunci Comisia Europeană – care încă din 2012 se pregătea să ducă România la Curtea Europeană de Justiție – a făcut un pas înapoi și a așteptat.

Doar că, în loc să se țină de cuvânt și să liberalizeze piața, la finele lui 2018, Cabinetul Dăncilă a adoptat OUG 114. Prin aceasta, stabilea că gazele românești nu pot fi vândute liber, ci trebuie comercializate la preț stabilit de stat și folosite cu precădere pentru alimentarea populației autohtone.

În plus, rentabilitatea unor societăți din Energie era limitată administrativ, de către stat. Nu în ultimul rând, toate societățile care primeau licență de la ANRE urmau să plătească o taxă de 2% din cifra de afaceri.

Ulterior, Guvernul a dat OUG 119, care a mai îmblânzit puțin cadrul legislativ pentru societățile din energie. Cu toate acestea, CE a decis că măsurile luate de Guvern sunt excesive și nedrepte. Așa că a reluat procedurile care vizează sancționarea României și pe care le suspendase în 2012.

Noi am primit, în luna iulie (2019 – n.red.), de la CE un aviz motivat suplimentar. Nu s-au mai făcut comunicări, ci s-a trimis avizul. Era vorba despre o cauza din 2012 care era ‘în pending’ la CE, care urmă să fie trimisă la Curtea Europeană de Justiție, dar care a fost înghețată în 2016, după adoptarea Ordonanței 64, agreată de Guvernul României cu CE.

În 2019 (după adoptarea OUG 114 -n.red.) respectiva cauză (din 2012 – n.red.) a fost reactivată.

Avizul viza două probleme. Una era legată de modul în care OUG 114 a modificat articolul 124 din Legea 123/2012 (prin impunerea producătorului să folosească gazele românești cu precădere pentru consumatorii casnici, descurajând astfel exporturile – n.red.). În vederea rezolvării acestei probleme, există o inițiativa legislativă de modificare a articolului, înregistrată la Camera Deputaților (că prima camera sesizată, în condițiile în care Senatul e forul decizional – n.red.).

O altă problema era Ordinul ANRE 52/2019 (emis în virtutea modului în care OUG 114 a modificat legislația primară).
ANRE a pus în dezbatere modificarea ordinului, chiar dacă acesta urmă oricum să își înceteze valabilitatea pe 31 martie 2020„, a explicat Claudiu Dumbrăveanu. Cu alte cuvinte, România caută cu înfrigurare o cale să scape de prevederile toxice ale OUG 114, pe care până mai ieri PSD și ALDE le prezentau ca fiind salvatoare pentru români!
Potrivit lui Corneliu Dumbrăveanu, inițial Comisia Europeană i-a impus României să își modifice legislația și să rezolve aceste probleme până pe 26 septembrie.

Evident, țara noastră nu a putut să se încadreze în termen. Cu toate acestea, a mai spus Dumbrăveanu, după ce i s-au prezentat progresele făcute la București, Comisia a acceptat să prelungească termenul cu încă trei luni.

În plus, directorul din cadrul ANRE susține că instituția a inițiat deja și modificarea Legii 160/2012, în sensul eliminării, de la 1 ianuarie 2020, a taxei de 2% din cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească societățile care produc, transporta, distribuie și furnizează energie, în România (în conformitate cu prevederile OUG 114). Iar Comisia Europeană ar fi agreat, de principiu, și acest termen.

Corneliu Dumbrăveanu a mai spus și că autoritățile române au gândit un program de liberalizare a pieței (care presupune și eliminarea prevederilor OUG 114), în trei etape, astfel:

– până pe 31 martie 2020, lucrurile ar urma să rămână neschimbate, întrucât s-au contractat gaze la preț plafonat pentru populație, în condițiile prevăzute de OUG 114. Iar dacă ar schimbă legea acum, unii dintre furnizori ar avea de pierdut. În plus, cel puțin într-o prima etapă, prețurile pentru populație riscă să crească;

– între 1 aprilie 2020 și 31 martie 2021, consumatorii casnici ar urma să primească 50% din gaze la preț reglementat, iar restul de 50% ar urma să provină de piața concurențială, la prețurile stabilite liber, în funcție de cerere și oferta;

– de la 1 aprilie 2021, întreaga piață ar urma să fie complet liberalizată, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei industriali.

Între timp, statul ar trebui să stabilească și cine sunt consumatorii vulnerabili care nu își permit gaze din piață liberă, la preț dat de cerere și oferta și care au nevoie de ajutor pentru a-și plăti factura.

Experți: De ce ne trebuie calendar, când putem liberaliza piață azi?

ANRE, dar și mai mulți furnizori de gaze naturale susțin că este nevoie de acest calendar de eliminare a prevederilor OUG 114 ca nu cumva – renunțând brusc la plafonările de prețuri impuse de ordonanță – gazele pentru populație să se scumpească excesiv.

Expertul judiciar în domeniul gazelor naturale Dumitru Chisăliță susține, însă, că scumpirile s-au produs deja. În consecință, nu mai avem chiar niciun motiv să tergiversăm eliminarea OUG 114 din legislație.

„Noi susținem că ne temem aici de scumpiri care au avut loc deja! În comparație cu anul trecut, prețurile (gazelor naturale pentru consumatorii industriali – n.red.) au crescut cu 33%. Și nu sunt creșteri cauzate de vreme, de criză din Arabia Saudită sau de cea din Ucraina. Nu, sunt creșteri date de OUG 114.

Este un act normativ care – în condiții de vara și consum mic – a adus pentru consumatorul casnic o economie de 5%. Dar a adus scumpiri de 33% pentru consumatorul industrial (de la care costul gazelor se transferă, practic, la toți românii -n.red.)”
, a explicat Dumitru Chisăliță.

Aura Sabadus, expert în domeniul gazelor în cadrul publicației de profil ICIS Londra, a precizat că, în context, România ar trebui să țină cont de ceea ce s-a întâmplat în Belgia. Mai exact, în regiunea Flandra – unde piața gazelor a fost liberalizată – prețurile gazelor naturale au crescut în prima fază, dar apoi au scăzut și s-au stabilizat. În schimb, în regiunea Valonia, unde s-au menținut reglementări ale pieței, prețurile gazelor s-au menținut la nivel ridicat.

Rămâne să vedem dacă statul român va ține cont de părerile experților sau dacă va tergiversa anularea efectelor OUG 114, cu care a creat deja o groază de probleme în sectorul energetic românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here