Inquam Photos / George Calin

Marcel Ciolacu și-a prezentat, succint, programul politic cu care se va prezenta pe 22 august în alegerile interne din PSD. Printre propunerile sale se numără: o nouă echipă de „oameni integri, cu experiență politică și expertiză profesională”; reconstrucția și profesionalizarea partidului sau recâștigarea prestigiului partidului.

O nouă echipă formată din oameni integri, cu experiență politică și expertiză profesională. Reconstrucția și profesionalizarea partidului prin aducerea în prima linie a profesioniștilor și a specialiștilor din partid, oameni competenți, oameni care au arătat ce pot în profesia lor și care sunt legitimați de încrederea acordată în comunitatea lor. Recâștigarea prestigiului partidului – membrii și simpatizanții noștri trebuie să aibă motive de mândrie pentru că fac parte din marea echipă a PSD!„, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Ciolacu dorește ca PSD să fie considerat drept un partid care reprezintă clasa de mijloc a României.

O stângă modernă- PSD-ul 2020 este atât partidul care are grijă de pensionari sau de categoriile sociale defavorizate care au nevoie de sprijin, DAR ȘI partidul celor care au contribuit sau contribuie ACTIV la dezvoltarea României, al celor care își câștigă traiul de zi cu zi prin muncă cinstită. PSD = Partidul clasei de mijloc. DOAR reducerea sărăciei va conduce la creșterea clasei de mijloc din România!

Patriotism economic prin susținerea politicilor publice care să protejeze economia națională, pe angajații români prin susținerea și promovarea intereselor agenților economici care produc în România și contribuie la dezvoltarea economică, la crearea de locuri de muncă și la creșterea veniturilor bugetului de stat prin acțiuni ferme împotriva jefuirii resurselor naționale”, a mai scris liderul interimar al PSD.

Ciolacu mai prevede și abandonarea unor subiecte abordate de PSD în trecut, precum justiția penală, și își va concentra discursul și acțiunea politică pentru promovarea principiului de justiție socială, respectiv pe politicile publice privind diminuarea decalajelor sociale, asigurarea unui acces egal pentru toți cetățenii la dezvoltare și la servicii publice de educație și de sănătate, pentru reducerea sărăciei și creșterea clasei de mijloc.

Cu toate astea, PSD va continua să condamne atacurile din mediul politic împotriva instituțiilor fundamentale ale statului de drept care reprezintă pilonii sistemului democratic din România.

Un alt punct abordat de Marcel Ciolacu în programul politic pe care îl propune este „Experiență profesională și fără cumetrii în funcții publice”.

Astfel, ar urma introducerea unor reguli de selecție și de promovare în interiorul partidului și în funcții publice politice, pe criterii legate de experiența profesională și de competențele dobândite, printre care se numără și „fără cumetrii în funcții publice” – prin care se va interzice promovarea în funcții publice politice a unor persoane care se află în relație de rudenie de gradul 1 sau 2 cu cei care au putere de decizie în privința acelei funcții.

Nu în ultimul rând, program propune o repoziționare ideologică a partidului: de la percepția că PSD este „partidul pensionarilor” și al categoriilor defavorizate care au nevoie de asistență socială, social-democrații ar urma să se adreseze preponderent celor care au contribuit sau contribuie la dezvoltarea României.

Cu alte cuvinte, PSD ar urma să devină partidul clasei de mijloc. În acest sens, unul dintre obiectivele social-democraților ar urma să fie reducerea sărăciei.

Congresul PSD, care este programat pentru 22 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here