Ce spune ministrul Mediului despre împușcarea urșilor

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că a început consultări pentru modificarea legislaţiei astfel încât autorităţile locale să poată interveni în cel mult 24 de ore de la un atac al unui urs pentru îndepărtarea pericolului, prin sedarea sau împuşcarea animalului.

„Am iniţiat o serie de consultări cu privire la atacurile de urşi din ultimele zile în Ţinutul Secuiesc cu toate organizaţiile şi instituţiile direct implicate în această zonă pentru a discuta despre modificarea legislaţiei care ar da posibilitatea autorităţilor locale – ca prin sedare sau împuşcare – să poată să intervină în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac”, a afirmat Tanczos Barna, luni, într-o postare pe Facebook.

El a anunţat că, de la ora 18, se va întâlni cu primarii din Ţinutul Secuiesc, asociaţiile de vânătoare şi organizaţiile de fermieri.

„Avem o responsabilitate enormă şi trebuie să luăm împreună, în mod raţional, cele mai bune decizii în această temă”, a adăugat ministrul Mediului.

În ultimele zile, doi bărbaţi din judeţul Harghita au fost atacaţi de urşi, fiind răniţi. Primul atac a avut loc vineri, un bărbat de 54 de ani fiind atacat la ferma sa şi suferind multiple leziuni toracice, dar şi la nivelul capului şi feţei. El a fost operat timp de şase ore la Spitalul din Miercurea Ciuc.

Duminică, un alt bărbat, de 53 de ani, din Căpâlniţa, a fost atacat de un urs când verifica gardul electric din zona unde are animale. Şi el a fost dus la spital, fiind operat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here