Cel mai bogat afacerist rus îi arată lui Putin cum arată cavoul istoriei

Sursa: Wikipedia

Vladimir Potanin, cel mai bogat om de afaceri din Rusia, a avertizat Kremlinul că decizia de a confisca activele companiilor occidentale care şi-au suspendat operaţiunile ca urmare a invaziei ruse în Ucraina ar însemna un regres al Rusiei cu peste 100 de ani în trecut, la revoluţia din 1917, conform CNN, preluat de News.ro.

Vladimir Potanin, preşedintele gigantului minier Norilsk Nickel (NILSY) şi cel mai mare acţionar al acesteia, a declarat că Rusia riscă să revină la zilele tumultoase ale revoluţiei din 1917 dacă întoarce spatele companiilor şi investitorilor occidentali. El a cerut guvernului rus să procedeze cu extremă prudenţă în ceea ce priveşte confiscarea activelor.

”În primul rând, ne-ar întoarce cu o sută de ani în trecut, până în 1917, iar consecinţele unui astfel de pas – neîncrederea globală în Rusia din partea investitorilor – le-am experimentat timp de multe decenii”, a spus el într-un mesaj postat, joi, pe contul de Telegram al companiei Norilsk Nickel.

”În al doilea rând, decizia multor companii de a suspenda operaţiunile în Rusia este, aş spune, oarecum emoţională prin natură şi ar fi putut fi luată ca urmare a presiunii fără precedent asupra acestora din partea opiniei publice din străinătate. Deci, cel mai probabil, vor reveni. Şi personal, aş păstra o astfel de oportunitate pentru ei”, a adăugat el.

Potanin este cel mai bogat miliardar al Rusiei, cu o avere de aproximativ 22,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, în pofida faptului că a pierdut aproximativ un sfert din avere în acest an, când acţiunile companiei Norilsk Nickel s-au prăbuşit.

Acţiunile companiei au pierdut peste 90% la tranzacţionarea pe Bursa de la Londra înainte de a fi suspendate luna aceasta.

Agitație în FSB. Putin ar fi trimis în arest la domiciliu două nume grele din serviciile secrete

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here