Cercetătorii americani au descoperit ordinea în care apar simptomele de COVID-19

Sursa: Pixabay

Cercetători din cadrul Universității California de Sud au descoperit o posibilă ordine în care se manifestă simptomele infectării cu coronavirus: febră, tuse, dureri musculare, amețeală, stare de greață și diaree.

Modul de manifestare a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 i-ar putea ajuta pe cei care au contractat boala să ia măsurile necesare pentru a limita răspândirea coronavirusului și să solicite îngrijiri medicale potrivite.

Această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu COVID-19”, a explicat pentru USCNews Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică în cadrul USC.

Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia. Identificarea mai rapidă a pacienților ar putea reduce timpul de spitalizare”, a precizat Joseph Larsen, autorul principal al studiului.

Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS). Dar simptomele care apar la nivelul tractului gastrointestinal superior și inferior diferențiază COVID-19 de celelalte boli respiratorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here