CEx PSD se reuneșe astăzi, ca să decidă cine îi va lua locul Rovanei Plumb

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte astăzi, de la ora 16, ca să decidă cine îi va lua locul Rovanei Plumb, respinsă definitiv pentru funcția de comisar european, a scris Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că va propune o nouă persoană pentru funcţie, așa cum i-a cerut președintele-desemnat al CE, Ursula von der Leyen. Dar, în același timp, a spus că Rovana Plumb nu este în niciun conflict de interese, așa cum a apreciat comisia JURI, și că respingerea este doar un joc politic.

Premierul l-a ironizat și pe Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă a transmis că va merge „de îndată” la consultările de miercuri cerute de preşedinte, pe subiectul comisarului european din partea României, la fel cum şeful statului spune că va numi „de îndată” miniştrii interimari.

Printre variantele vehiculate în PSD pentru poziţia de comisar european ar putea fi Mihai Fifor, Ramona Mănescu, Eugen Teodorovici, Claudia Ţapardel, Victor Negrescu sau Luminiţa Odobescu, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de Politico, a spus că noile persoane propuse trebuie să fie potrivite pentru portofiu, Trasporturi în cazul României. Dacă nu, s-ar putea cere alte propuneri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here