China anunță sfârșitul valului de Covid-19, Beijingul a atins o ”imunitate colectivă temporară”

Oraşul Beijing a atins o ”imunitate colectivă temporară”, iar valul epidemiei de Covid-19 a ajuns la sfârşit, anunţă un oficial sanitar local, un nou semn al scăderii unui val de contaminări fără precedent în China, relatează AFP.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 a ”explodat” în cea mai populată ţară din lume, după ce Partidul Comunist (PCC, unic) şi-a pus în mod brusc capăt politicii ”zero covid”, în decembrie, în urma unor manifestaţii fără precedent.

Valul epidemiei a umplut spitalele şi crematoriile în marile oraşe, inclusiv la Beijing.

Amploarea valului este dificil de estimat – deoarece bilanţurile oficiale reprezintă doar o mică parte a numărului real al bolnavilor.

Însă unele semne arată că epidemia a încetinit.

Potrivit autorităţilor, bilanţul zilnic al morţilor din cauza Covid-19 în China a scăzut săptămâna trecută cu aproape 80% faţă de nivelul de la începutul lui ianuarie, relatează News.ro.
Adjunctul directorului Centrului de Control şi Prevenţia Bolilor din Beijing, Wang Quanyi, a declarat marţi presei chineze că acest oraş cu 22 de milioane de locuitori a ”dobândit o imunitate colectivă temporară care îl protejează”.
”Acest val de contaminări la Beijig şi-a depăşit vârful şi este pe cale să se încheie”, a declarat el ziarului Beijing News.

Capitala Chinei se află ”în prezent în stadiul unor infecţii sporadice”, iar virusul SARS-CoV-2 prezintă un ”risc relativ slab de transmitere”, estimează el.

Numărul persoanelor care caută îngrijiri pentru boli de tipul gripei, în marile spitale din Beijing, a scăzut cu peste 40%, în perioada 23-29 ianuarie, faţă de nivelul săptămânii precedente, scrie ziarul, care citează date oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here