China califică democraţia americană drept „armă de distrugere în masă”

Sursa: Xinhua

China a calificat sâmbătă democraţia americană drept „armă de distrugere în masă”, după un summit pentru democraţie organizat de Joe Biden, relatează News.ro, care citează AFP.

„Democraţia” a devenit de mult timp o „armă de distrugere în masă” folosită de SUA pentru a interveni în alte ţări, a acuzat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, într-un comunicat în  care mai acuzat Washington-ul că a “instigat revoluţii de culoare în străinătate”.

China a fost lăsată în afara summitului virtual de două zile, alături de alte ţări, inclusiv Rusia şi Ungaria, şi a reacţionat acuzânduăl pe preşedintele Joe Biden că stârneşte divizări ideologice moştenite din Războiul rece.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze a mai afirmat că summitul a fost organizat pentru “a se trasa liniile prejudecăţilor ideologice şi a înarma democraţia”, dar şi pentru a „incita la divizare şi conflicte”.

China s-a angajat să “reziste şi să se opună tuturor tipurilor de pseudodemocraţie”, a subliniat el.

Biden a adunat săptămâna aceasta peste 100 de lideri mondiali la un summit virtual şi a făcut o pledoarie pentru consolidarea democraţiilor din întreaga lume, numind protejarea drepturilor şi libertăţilor în faţa autoritarismului în creştere ”provocarea definitorie” a erei actuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here