China Daily: Beijingul se pregăteşte din nou pentru viaţă

Capitala Chinei, Beijing, a renunţat marţi la necesitatea ca persoanele să prezinte un test COVID negativ pentru a intra în supermarketuri şi birouri, aceasta fiind cea mai recentă măsură de relaxare a restricţiilor în întreaga ţară după protestele istorice de luna trecută, transmite Reuters. China ar putea anunţa 10 noi măsuri de relaxare la nivel naţional încă de miercuri, au declarat pentru Reuters două surse, în timp ce oraşele din întreaga ţară au ridicat închiderile localizate, potrivit News.ro.

„Beijingul se pregăteşte din nou pentru viaţă”, titra ziarul guvernamental China Daily, adăugând că oamenii „îmbrăţişează treptat” revenirea lentă la normalitate. O nouă relaxare se anunţă după o serie de demonstraţii luna trecută, care au marcat cea mai mare manifestare de nemulţumire publică din China continentală de când preşedintele Xi Jinping a preluat puterea în 2012.

„Acesta ar putea fi primul pas spre redeschiderea din această pandemie”, a declarat pentru Reuters Hu Dongxu, în vârstă de 27 de ani, rezident în Beijing, în timp ce îşi trecea cardul de călătorie pentru a intra într-o gară din capitală, care a renunţat, de asemenea, la necesitatea unor teste pentru a merge cu metroul.

Schimbarea vine în contextul în care înalţii oficiali şi-au îndulcit tonul cu privire la gravitatea virusului, aducând China mai aproape de ceea ce alte ţări spun de mai bine de un an, când au renunţat la restricţii şi au ales să trăiască cu virusul.

China ar putea anunţa 10 noi măsuri de relaxare la nivel naţional încă de miercuri, au declarat pentru Reuters două surse care au cunoştinţă despre acest subiect, în timp ce oraşele din întreaga ţară au ridicat închiderile localizate. Acest lucru a stârnit optimismul investitorilor în ceea ce priveşte o redeschidere mai amplă a celei de-a doua economii a lumii, care ar putea stimula creşterea globală. Dar, în ciuda asigurărilor autorităţilor, traficul de navetişti din marile oraşe, precum Beijing şi Chongqing, rămâne la o fracţiune din nivelurile anterioare.

Ce ne poate învăța Tiananmen 1989 despre recentele proteste din China

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here