Sursa foto: The Guardian

China a pregătit o „armată” de 100.000 de rațe care va fi trimisă în Pakistan în a doua jumătate a acestui an pentru a ajuta țara vecină să lupte cu o invazie de lăcuste care distruge culturile, scrie Bloomberg. Însă, un academican de la Beijing a spus că acest lucru nu va fi posibil, transmite The Guardian.

Lu Lizhi, cercetător la Academia de Științe Agricole din Zhejiang și care conduce acest proiect împreună cu o echipă de la o universitate din Pakistan, a precizat că rațele constituie o „armă biologică” și pot fi mai eficiente decât pesticidele.

Lu Lizhi, cercetător la Academia de Științe Agricole din Zhejiang, a spus că rațele sunt „bombe biologice” și pot fi mai eficiente decât pesticidele.

„O singură rață poate mânca peste 200 de lăcuste pe zi”, a adăugat el, menționând un experiment desfășurat în urmă cu două decenii, în care au fost testate capacitățile de prădători ale acestor păsări.

Regiunea cuprinsă între estul Africii și sudul Asiei este devastată de roiuri de lăcuste care distrug culturile agricole și pășunile. Pakistanul este deosebit de afectat.

În încercarea de a contracara invazia, Pakistanul a început să încurajeze oamenii să și mănânce lăcuste.

Informația privind rațele a apărut în cotidianul chinez The Ningbo Evening News, fiind citat un expert chinez, și a fost văzută de peste 500 de milioane de ori pe platforma chineză Weibo.

Deși lăcustele intră în dieta naturală a acestor păsări, Zhang Long, un profesor de la Universitatea de Agricultură din China, a declarat că rațele nu se vor putea adapta condițiilor uscate din Pakistan.

„Rațele au nevoie de apă, iar în zonele deșertice din Pakistan temperaturile sunt foarte ridicate”, a spus expertul, sfătuind Islamabadul să apeleze la pesticide.

El face parte din delegația chineză care s-a deplasat în Pakistan pentru a ajuta țara să lupte împotriva lăcustelor.

China a transportat rațe, acum două decenii, în provincia Xinjiang, iar rezultatele au fost considerate oarecum „eficiente”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here