Cu o zi înaintea ședinței de guvern în care premierul a anunțat că va fi aprobat un proiect de lege prin care companiilor din China le va fi interzis să mai participe la licitații, CRRC Qingdao Sifang Co Ltd, împreună cu Astra Vagoane Călători ar mai putea semna contractul privind furnizarea a 100 de tramvaie către Primăria Municipiului București, dezvăluie DiscoverProject.

Soarta contractului pentru achiziția de tramvaie de către PMB și implicarea companiilor chinezești pe piața românească depinde de ceea ce se întâmplă luni, marți și miercuri.

Luni, pe 8 martie, Nicușor Dan a anunțat o întâlnire cu consorțiul româno-chinez pentru a discuta pe marginea problemelor din contract: renegocierea prețurilor de achiziție deoarece procedura de atribuire a fost demarată în 2018.

Marți, pe 9 martie, surse multiple au declarat pentru sursa citată că Valer Blidar împreună cu partenerii săi din China se pregătește să semneze, după mai bine de trei luni de așteptare, contractul cu PMB.

Pe 10 martie, premierul Florin Câțu a anunțat că Guvernul va adopta un proiect de ordonanță de urgență prin care companiile din China nu vor mai avea posibilitatea să participe la licitațiile guvernamentale pe proiecte de infrastructură.

În același timp, culisele achiziției tramvaielor dezvăluie conexiuni penale în lupta pentru contractul de peste 160 de milioane de euro (846 milioane lei), bani europeni, mai scrie sursa citată. 

Personajele principale ale afacerii

Valer Blidar: Este proprietarul Astra Vagoane Călători, compania care a câștigat, în instanță, licitația pentru tramvaie. Blidar l-a avut ca partener discret în banca lui pe afaceristul de origine iordaniană Fathi Taher, vechi colaborator al lui Viorel Hrebenciuc, păpușarul șef al PSD. Fiica lui Blidar este colegă cu fiul lui Hrebenciuc în conducerea cele mai cunoscute asociații a economiștilor din țară.

CRRC Qingdao Sifang Co Ltd: este o filială a China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) o companie de stat chineză care construiește, internaționalizează, dobândește tehnologii străine, și colectează date globale în colaborare atât cu Partidul Comunist Chinez cât și cu actori militari din China.

De asemenea, CRRC colaborează activ cu Huawei, companie supusă sancțiunilor SUA pentru că spionează pentru China, prin conectarea infrastructurii feroviare la rețeaua de tehnologia informației aparținând Huawei.

Compania chineză și Blidar au participat la numeroase licitații în ultimii ani. Cea mai mare și pe care sunt foarte aproape să o câștige:  40 de trenuri de 3,7 miliarde de lei tot pentru CFR Călători tot din fonduri europene.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC): Este o instituție a statului român unde sunt contestate rezultatele licitațiilor pe bani publici. CNSC a întors, prin decizii proprii, ambele licitații câștigate de Blidar și compania de stat chineză: atât cea pentru tramvaie pentru București cât și cea pentru trenuri pentru CFR Călători.

Roxana Chiuariu: Judecător la Curtea de Apel București și președintele completului care a întors decizia inițială a Primăriei Capitalei în privința cîștigătorului licitației pentru tramvaie. Este soția fostului ministru al justiției, liberalul Tudor Chiuariu, anchetat și judecat alături de Viorel Hrebenciuc pentru corupție în cea mai mare retrocedare de păduri din România.

Hazem Kansou: Este fostul director al  Societății de Transport București (STB), numit la conducerea companiei publice de administrația Gabriela Firea, veche cunoștință a lui Viorel Hrebenciuc. Kansou este ginerele lui Ion Stan, administrator constant în ultimele două decenii în companiile lui Fathi Taher, inclusiv în fabrica de locomotive Electroputere Craiova.

Alexandru Noapteș și Liviu Pescărașu. Foști directori ai CFR Călători. Sub mandatul lor, compania Astra Vagoane Călători, controlată de Valer Blidar, a obținut cele mai mari contracte publice. Noapteș a fost, până în acest an, cuscrul lui Viorel Hrebenciuc, iar Pescărușu, este de trei ani angajatul lui Blidar.

Trei zile de foc

Soarta contractului pentru achiziția de tramvaie de către PMB și implicarea companiilor chinezești pe piața românească depinde de ceea ce se întâmplă în următoarele trei zile.

Astăzi, pe 8 martie, Nicușor Dan a anunțat o întâlnire cu consorțiul româno-chinez pentru a discuta pe marginea problemelor din contract: renegocierea prețurilor de achiziție deoarece procedura de atribuire a fost demarată în 2018.

Mâine pe 9 martie, surse multiple au declarat pentru DiscoverProject, că Valer Blidar împreună cu partenerii săi din China se pregătește să semneze, după mai bine de trei luni de așteptare, contractul cu PMB.

Pe 10 martie, premierul Florin Câțu a anunțat că Guvernul va adopta un proiect de ordonanță de urgență prin care companiile din China nu vor mai avea posibilitatea să participe la licitațiile guvernamentale pe proiecte de infrastructură.

Articolul integral poate fi citit AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here