„Vă călcăm în picioare”. Ce trece sub tăcere PSD prin legea care face din gazare sărbătoare

Sursa: captură video

Liviu Pop, unul dintre social-democrații reprezentativi pentru perioada Dragnea-Dăncilă, a reușit să-și vadă trecut de Senat proiectul de lege „dedicat” zilei de 10 august 2018.

Demersul, încărcat de un cinism evident, ar viza vindecarea României de „divizarea cetățenilor și degradarea unității civice, decăderea integrității umane și promovarea intoleranței și dezbinării”.

Cum Diavolul se ascunde mereu în detalii, legea promovată de PSD și Liviu Pop capătă conturul cuvenit odată ce tragem draperia și lăsăm să intre lumina.

Având la bază teorii ale conspirației lansate de liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, întreținute chiar și la un an distanță de la mitingul diasporei, proiectul practic legiferează scenariile halucinante care au curs dinspre Kiseleff 10.

„În momentul în care se încearcă intrarea în Guvernul României, se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. Poate cei care au fost în Piața Victoriei au reclamat anumite lucruri, poate aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu. Dar eu știu un lucru: că au încercat să intre în clădirea Guvernului României. Uitați-vă în orice stat membru al UE, dacă cineva forțează și încearcă să intre în Guvern, cum ați cataloga acest lucru? (…) În momentul în care prin violență încerci să intri în clădirea Guvernului, acest lucru e de neacceptat”. Premierul demis, Viorica Dăncilă, rostea aceste cuvinte la aproape un an de la mitingul diasporei din 10 august 2018, întreținând astfel narațiunea „preventivă” fabricată de social-democrați anterior protestului pe care Jandarmeria l-a înăbușit cu o violență demnă de state prăbușite în dictatură.

Liniile de forță ale discursului folosit de Dăncilă le promovase chiar Liviu Dragnea.

Înaintea mitingului diasporei, Dragnea a avut mai multe intervenții în care lăsa să se înțeleagă faptul că lucrurile ar putea degenera în Piața Victoriei, exprimându-și în mod repetat dorința ca violențele să fie evitate.

Completările de rigoare le-a făcut însă imediat după ce grozăviile din fața sediului Guvernului s-au consumat la scenă deschisă.

Iată ce spunea Liviu Dragnea la câteva zile după ce imaginile din Piața Victoriei făcuseră de câteva ori înconjurul lumii: „Eu am văzut o tentativă de lovitură de stat eșuată. Asta se vorbea pe rețelele de socializare. Domnule, nu o să mai fie legile justiției, dăm noi jos guvernul și luăm puterea. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabilă din partea unui șef de stat, să descurajezi jandarmii, care au acționat conform legii, și tu să inciți în continuare la violență, exact în minutele în care acea fată (jandarmerița – n.r.) mai avea puțin și era linșată de acele brute. Aceia erau oameni, aceia erau pașnici. Tot ce a început Orban, Gorghiu, și alți pe la TV, nu au zis nimic că au dat foc, dădeau cu bucăți din caldarâm. Erau organizați, să nu mai stea în primul rând. Să stea în spate cu 4, 5 rânduri, să îi incite și pe cei din față. Deci era organizare paramilitară foarte bine pusă la punct. Eu asta am văzut. O încercare de lovitură de stat”.

De altfel, dezvăluiri făcute de Revista 22, la începutul lui 2019, citând surse din Jandarmerie, arătau că „liderul PSD, Liviu Dragnea a avut, cu patru zile înainte de protest, scenariul diversiunilor, spun surse din MAI. Un exemplar ar fi ajuns și la o televiziune afiliată PSD. Cel care ar fi ținut legătura cu toate entitățile implicate ar fi fostul un sepepist al lui Dragnea, numit ulterior secretar de stat”.

Câteva mostre de atacuri la adresa victimelor gazării din Piața Victoriei, pe care PSD le pune mai nou să joace hora bucuriei

  • Cătălin Rădulescu, deputat PSD: „Doamne, ce huligani! Nu ne provocați că venim 1 milion și vă călcăm în picioare”.
  • Cristian Bîrdac, consilier in cadrul Secretariatului General al Guvernului Dăncilă: „Cine-i Diaspora?!? Observ mii de postări în care suntem ultragiaţi, că Jandarmeria a făcut şi a dres. (…) Dar ăia care au dat foc la toţi brazii din Victoriei şi că erau să sară în aer maşinile din zonă sau ăia de au măturat cu forţele de ordine pe jos, ăia cu ceafă lată, ăia nu ne mai deranjează? (…) Nu mai plângeţi şi rostogoliţi imbecilităţi pe reţele. Trebuiau mitraliaţi, nu stropiţi cu apă !!!”
  • Alexandru Berechet, preşedintele TSD Slatina: „La vot nu ieşiţi, la circ sunteţi primii! Să vă fie ruşine, mizeriilor!”
  • Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia, fost membru ALDE: „Un mare respect pentru acei jandarmi şi măcar un glonţ în cap acelor aşa-zise ‘mame’ care au ieşit cu copiii în braţe la proteste, deşi se ştia că nu e un protest paşnic”.
  • Codrin Ștefănescu, (pe atunci) secretar general adjunct al PSD: „Pur și simplu asistăm la o manifestație civică a unor oameni care protestează, probabil o să aibă niște cerințe. Totul era minunat până au apărut mesaje radicale cu dat foc la jandarmi și clădirea guvernului. Și am înțeles că organizatorii se delimitează unii de alții și lucrurile nu cred că au luat-o razna, dar nici nu o să fie atât de mulți oameni câți sperau cei care stau în spatele acestei organizări”.
  • Lilla Debelka, președintele PSD Diaspora: „Protestul din 10 august 2018 nu poate fi considerat o manifestație a Diasporei, ci o acțiune anti-democratică la care au participat din culise președintele și liderii opoziției. Valul de incitări la violență de pe rețelele online de comunicare și lipsa de asumare din ultimul moment a organizării protestului demonstrează premeditarea violențelor, care s-au manifestat regretabil, cu sprijinul liderilor formali și spirituali ai evenimentului. În timpul protestului, USR și-a făcut campanie, iar Klaus Johannis a avut o intervenție publică inadmisibilă și incompatibilă cu calitatea de Președinte al României. Ignorând atribuția sa de mediere, Johannis a condamnat instituția Jandarmeriei care asigură ordinea publică, fără o analiză oficială echilibrată, și a incitat la violență și huliganism. Președintele a devenit astfel complice la subminarea autorității instituțiilor statului și la tentativa de răsturnare a ordinii de drept”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here