Chinezii vor să construiască în 6 zile un spital pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus

Autoritățile locale din Wuhan, orașul din China unde a izbucnit pneumonia cauzată de un nou tip de coronavirus, vor ca în termen de șase zile să fie construit un spital special, în districtul Caidan, unde să fie tratați exclusiv acești pacienți.

Spitalul va fi construit de la zero și va fi dotat cu tot ce trebuie

Spitalul va fi finalizat în 6 zile, iar planurile de construcție sunt programate să fie gata până mâine seară (vineri – n.r.). Spitalul va avea unul sau două etaje. Mărimea exactă și numărul de pacienți care pot fi cazați în viitor sunt incerte, informează jiemian.com.

În zona unde va fi ridicat spitalul deja e agitație, se aduc excavatoare, mașini, containere, macarale, în paralel cu pregătirea materialelor medicale necesare.

Spitalul va fi construit după modelul unui centru de tratament similar care a fost ridicat la Beijing în 2003 în timpul epidemiei SARS și care avea o capacitate de 1.000 de paturi.

Până acum, oficial, peste 600 de oameni s-au îmbolnăvit și 25 dintre ei au murit. Trei metropole chineze sunt închise complet. În capitala Beijing au fost anulate petrecerile de stradă de Noul An chinezesc.

Pe de altă parte, au fost confirmate deja cazuri în Singapore, în Thailanda, Coreea de Sud și în Taiwan. Există o suspiciune chiar și în Arabia Saudită, în timp ce în Europa, există pacienți suspecți în Scoția, Irlanda și Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here