Chris Terheș pleacă din PSD pentru a „promova, în numele PNȚCD, inițiativele favorabile României”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Intrat în politică cu sprijinul mediatic al televiziunilor controlate de familia Voiculescu, europarlamentarul Chris Terheș și-a dat, luni, demisia din PSD. Terheș își motivează gestul prin dorința de a se alătura Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, astfel încât să poată „promova, în numele PNȚCD, toate inițiativele favorabile României”.

„Azi mi-am dat demisia din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a mă înscrie în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni), din care face parte ECPM (Mișcarea Politică Creștină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNȚC”, a scris eurodeputatul Chris Terheș, pe pagina sa de Facebook.

În postarea sa, acesta explică și cum a ajuns în postura de candidat pe un loc în Parlamentul European: „Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol între PSD și PNȚCD, semnat într-o conferință de presă de președinții celor două partide. Protocolul stabilește colaborarea celor două partide pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și a democrației constituționale în România”.

Pe listele PSD și în studiourile Antenelor, Chris Terheș a ajuns după o bună perioadă de activitate „civică” în care s-a remarcat ca un critic feroce al DNA, luptei anticorupție și al Laurei Codruța Kovesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here