Cifrele Kievului | Pierderile grele, suferite de Rusia în Ucraina

Forţele armate ucrainene au revizuit bilanţul pierderilor estimate provocate Rusiei, anunţă Kyiv Independent.14.700 de soldaţi ruşi ar fi decedat de la 24 februarie până în prezent, transmite News.ro.

Pe 20 martie, armata ucraineană a mai semnalat că a distrus 1.487 de vehicule blindate, 230 de sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de carburant, 74 de lansatoare de rachete, 118 elicoptere, 96 de avioane şi 44 antiaeriene.

Sâmbătă, agenţia EFE anunţa că aceste „calcule ale Statului Major sunt provizorii deoarece, după cum s-a menţionat, estimarea pagubelor cauzate inamicului nu este uşoară din cauza intensităţii luptelor. Statul Major are în vedere posibilitatea ca, pentru a compensa numărul mare de victime, guvernul Rusiei să opteze pentru mobilizarea totală şi să încerce să prelungească războiul”.

Potrivit cifrelor procuraturii pentru minori din Ucraina, pe parcursul celor peste 20 de zile de război, cel puţin 112 copii au murit în urma atacurilor ruseşti şi cel puţin 140 au fost răniţi.

Locuitori din Mariupol, duşi pe teritoriul Rusiei împotriva voinţei lor, anunţă Consiliul oraşului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here