Cine este Alexandru Nazare, propus ministru de Finanțe. A avut un rol esențial în găzduirea la București a Centrului Cyber al UE

Alexandru Nazare. Foto: Facebook

Lista Cabinetului Florin Cîţu şi programul de guvernare sunt depuse la Parlament la 23 decembrie 2020. Alexandru Nazare a fost propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

Alexandru Nazare s-a născut la 25 iunie 1980, în Oneşti, judeţul Bacău.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, în 2005. În perioada 2002-2004, a absolvit European College of Liberal Arts din Berlin, specialitatea Relaţii Internaţionale, Afaceri Europene, Teorie Politică, Neoconservatorism, conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Din septembrie 2005 până în septembrie 2007 a fost consilier de ministru la Ministerul Integrării Europene.

A lucrat la Parlamentul European (PE), unde a deţinut următoarele funcţii: consilier în cadrul Delegaţiei Partidului Democrat Liberal – Grupul Partidului Popular European (septembrie 2007 – februarie 2008); europarlamentar (decembrie 2008 – iulie 2009); consilier parlamentar la PE (august – octombrie 2009).

În perioada octombrie 2009 – aprilie 2010 a deţinut funcţia de subsecretar de stat la Departamentul de Afaceri Europene din cadrul Guvernului, iar în intervalul aprilie – noiembrie 2010, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Din noiembrie 2010 până în februarie 2012, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Între 9 februarie şi 7 mai 2012 a fost ministrul Transporturilor şi Infrastructurii în Guvernul Mihai Ungureanu.

A făcut parte din PDL începând cu 2008, iar din 2015 face parte din PNL.

În urma alegerilor parlamentare din 2012, a obţinut un mandat de deputat pe listele PDL, în circumscripţia electorală Brăila. Astfel, până în februarie 2015 a activat în grupul parlamentar al PDL, iar începând cu această dată a făcut parte din grupul parlamentar al PNL.

În legislatura 2012-2016, a făcut parte din comisiile parlamentare pentru afaceri europene, pentru transporturi şi infrastructură şi pentru politică economică, reformă şi privatizare, notează sursa citată.

A obţinut un mandat de senator în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, pe listele PNL, în circumscripţia electorală Prahova. În această calitate, este membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, al Comisiei pentru afaceri europene şi al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură.

Alexandru Nazare a fost reprezentant al Guvernului cu însărcinări speciale în domeniul securității cibernetice în procesul de selecție pentru sediul Centrului European pentru Securitate Cibernetică (Centrul Cyber al UE). Acesta va fi găzduit de București.

1 COMENTARIU

 1. Nu am nimic cu dl. Năzare însă va intreb si ma intreb ca economist, pentru a fi ministru de finanțe oare nu trebuie ca facultatea ta de baza sa fie facultatea de finanțe?
  Nici macar facultatea de contabilitate nu este chiar recomandată.
  O facultate de bla bla politic nu pregateste in niciun caz finanțist!
  Analizele macroeconomice le fac ministerul finantelor si INS, ajutați de agenția de prognoză economică.
  Discutam pe cifre, pe corelații, pe analize temeinice care au la bază cunoștiinte de înalt nivel de matematici aplicate în economie.
  Orice finanțist bolsevic poate sa-l încuie cu intrebari de natura „tehnica economica”.
  Asta mi-este temerea mea personala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here