Cine este Adina Niculae, moștenitoarea imperiului financiar construit de Ioan Niculae și ce decizie a luat în legătură cu Astra

Adina Niculae, fata cu sute de milioane de euro în cont, moștenitoarea imperiului financiar construit de către Ioan Niculae, s-a implicat încă din prima zi, după ce tatăl ei a fost încarcerat, în problemele echipei de fotbal Astra, scrie digisport.ro. Tatăl ei, Ioan Niculae (66 de ani) a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Adina Niculae s-a dus chiar în cantonamentul fotbaliștilor, înaintea meciului cu Dinamo (Astra-Dinamo 2-0), care s-a jucat duminică seară, la Giurgiu, pentru a-i asigura pe aceștia că nu vor fi probleme financiare și că proiectul va continua.

Suntem alături de el și dorim ca el să revină lângă echipă, avem nevoie de susținere.

Îi mulțumesc și doamnei Niculae, a venit la hotel, am avut o discuție cu căpitanii de echipă și doamna Niculae l-a mandatat pe Dani Coman, el va răspunde de clubul Astra.

Avem promisiuni că se rezolvă restanțele financiare, jucătorii merită și atunci putem cere mult mai mult de la ei”, a declarat Eugen Neagoe după meci.

*Absolventă de ASE

Fiica magnatului este absolventă a Facultății de Management, din cadrul ASE, și este implicată în mai multe afaceri ale tatălui ei. Adina este co-parteneră inclusiv în afacerea InterAgro, companie care administrează peste 50.000 de hectare de teren agricol.

Adina Niculae s-a ținut mereu departe de lumea mondenă din România, iar aparițiile ei în presă au fost extrem de rare. Tânăra are o relație stabilă, fiind de cinci ani cu Alexandru Hurdugaci Jr., unul dintre promoterii flyboard în România. Este pasionată de pilotaj și are un elicopter care costă circa 11 milioane de euro. 

Tânăra deține 51% dintr-o companie de taxi aerian, Inter Aviation, care are în dotare avioane de lux în valoare de peste 50 de milioane de euro. În urmă cu șase ani, Adina Niculae conducea un Ferrari 612 Scaglietti, iar acum merge cu un Porsche.

*Ce avere are Ioan Niculae

În 2010, Niculae avea o avere de 1,1 miliarde de dolari, ceea ce îl făcea al treilea cel mai bogat român, după Ion Țiriac și Dinu Patriciu. În 2013, averea sa ajunsese la 1,2 miliarde de dolari, fiind atunci al 1.372-lea cel mai bogat om al planetei. Între timp, finanțele sale au mai scăzut, dar magnatul se menține la ”cote înalte”. Potrivit celui mai recent Top 300 Capital, Ioan Niculae are astăzi o avere care însumează 300-400 de milioane de euro. 

Omul de afaceri a înființat, împreună cu un partener chinez, în 1995, compania InterAgro, care a devenit lider în agricultura românească. În afaceri a intrat la începutul anilor 1990, când a fondat cu un asociat turc compania Interaction, care tranzacționa produse chimice. 

Înainte de 1989, afaceristul a fost timp de patru ani ofițer de securitate, după cum recunoștea chiar el. Din 1996, Ioan Niculae deține clubul Astra Giurgiu, care în acea vreme evolua la Ploiești. 

Ioan Niculae este divorțat și are trei copii

Patru trofee a luat Astra Giurgiu cu Ioan Niculae patron: campionatul României (2016), Cupa României (2014), două Supercupe ale României (2014, 2016)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here