Accidentul petrecut în Bucureşti între un autoturism şi un tramvai a devenit subiect de dezabatere în spaţiul public. Între timp, s-a aflat şi numele şoferului de BMW, care ocupa linia de tramvai, anunță telekomsport.ro. Brigada Rutieră a Capitalei a precizat, pentru News.ro, că, din cauză că nu a eliberat calea pentru tramvai şi nici nu a notificat accidentul, conducătorul autoturismului a fost amendat şi i s-a reţinut permisul pentru 30 de zile.

Șoferul BMW-ului a depășit mașinile, care așteptau la semafor, și s-a oprit pe linia de tramvai, așteptând culoarea verde. La culoarea verde a semaforului, autoturismul a fost acroşat, din spate, de tramvaiul care circula regulamentar. Imediat după accident, Simion s-a dat jos din maşină şi s-a dus să-i ceară socoteală vatmanului.

Şoferul autoturismului BMW – pe numele său Mark Simion – este un fost sportiv, care a jucat la juniorii Stelei, pentru ca la seniori să evolueze pentru Metaloglobus şi Carmen.

Conform News.ro, poliţiştii s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere şi au întocmit un dosar penal, în cazul incidentului în care au fost implicate un tramvai şi un autoturism, în Bucureşti.

În urma analizării tuturor imaginilor apărute în spaţiul public, cu privire la incidentul în care au fost implicate un autoturism şi un tramvai, în data de 3 ianuarie a.c., astăzi, ora 08.30, poliţiştii Biroului Accidente Uşoare din cadrul Brigăzii Rutiere, conform legislaţiei în vigoare, s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere şi au întocmit un dosar penal”, anunţă Brigada de Poliţie Rutieră.

Poliţiştii precizează că, în această cauză, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Atragem atenţia participanţilor la trafic sa evite astfel de comportamente care pot conduce la evenimente cu puternic impact negativ, să nu dea curs şicanărilor sau provocărilor efectuate de anumiţi conducătorii de vehicule, să manifeste întotdeauna calm şi să îşi respecte partenerii de trafic”, mai spun poliţiştii.

Incidentul a fost filmat, iar imaginile au ajuns în mediul online. Brigada Rutieră a Capitalei a precizat, pentru News.ro, că şoferul autovehiculului se face vinovat de faptul că nu a eliberat calea pentru tramvai şi nici nu a notificat accidentul. Bărbatul a fost amendat şi i s-a reţinut permisul pentru 30 de zile.

În primul clip video de la incident, după primele două minute, se vede un BMW care circulă pe liniile de tramvai, în faţa tramvaiului. Autovehiculele se opresc la semafor, iar la culoarea verde, maşina nu porneşte de pe loc.

Vatmanul porneşte tramvaiul şi împinge câţiva metri autoturismul. Şoferul se vede cum dă să coboare, dar se răzgândeşte, întrucât tramvaiul nu opreşte. Trage mai spre dreapta, coboară şi vine la geamul din dreptul vatmanului, vociferând. Se aude cum dă cu pumnul în tramvai, în timp ce-i cere vatmanului să coboare.

”Dă-te la o parte! Ce cauţi pe linie?”, se aude cum spune vatmanul, în timp ce vociferările şoferului BMW-ului continuă.

În cel de-al doilea clip video, schimbul de replici între cei doi este mai lung şi mai agresiv.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here