Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu, a lansat sâmbătă, cu o zi înainte de alegeri, un atac suburban la adresa profesorului Adrian Gabriel Pintilie, un liberal care a îndrăznit să candideze pentru postul de primar în Bolintin Vale, orașul de reședință al Clanului Bădălău.

Badalau susține că profesorul „nu a făcut absolut nimic” și face comentarii suburbane la adresa vieții de familie a aacestuia, deși profesorul a avut ani în șir „rezultate excepționale” cu elevii de la o scoală din Bolintin Vale.

În disperarea lor, cei de la PNL l-au găsit, căutând prin Bolintin Vale, pe un anume ‘Pintilie’ care nu a făcut absolut nimic în viața lui, nici pentru el, nici pentru nimeni, și a cărui obsesie o reprezentăm eu și primarul PSD Daniel Traistaru. Azi, ilustrul anonim ‘Pintilie’ s-a trezit sprijinit de Rares ‘ruj roz’ Bogdan, îmbujorat și foarte ‘vesel’ după o campanie, pesemne, cu multe mese bogate și la fel de multe… grade la băuturile aferente.

Rares ‘ruj roz’ îl laudă azi pe bietul ‘Pintilie’, a cărui singură realizare notabilă a fost aceea că s-a ‘MĂRITAT’. Eu zic că tocmai l-a îngropat politic, dar asta este treaba lor…

Pe de altă parte, recunosc, sunt vinovat! Sunt vinovat pentru că am adus fonduri în Bolintin Vale, pentru că l-am sprijnit în toate proiectele pe primarul Daniel Traistaru, pentru că am contribuit cu tot ceea ce am putut la modernizarea orașului Bolintin Vale!”, a scris Bădălău pe Facebook.

În Bolintin Vale se află căsoiul fiului lui Bădălău, Gabriel Bădălău, din care în iulie 2020 au fost furate 15 ceasuri de mână, din care două din aur, în valoare de 50.000 de euro.

Adrian Gabriel Pintilie s-a confruntat cu atacuri violente din partea Clanului Bădălău încă de acum trei ani, când Bădălău l-a identificat drept o posibilă amenințare politică.

Iată un articol din ziare.com din 2017 în care este descris în detaliu ce a pățit Pintilie din cauza că a îndrăznit să facă performanță pe moșia lui Bădălău.

„Despre profesorul Pintilie pot vorbi rezultatele: zeci de premii an de an la olimpiadele școlare la nivel județean sau național, la mai toate ramurile sportive: șah, rugby, fotbal, handbal, cros, atletism etc.Toate acestea, în condițiile în care școala unde predă nu are un teren de sport și până acum câteva luni nu avea nici sală de sport. Despre omul Adrian Gabriel Pintilie pot vorbi cel mai bine elevii săi. An de an, acesta le asigură pregătirea copiilor din munca voluntară și din fonduri proprii. La finalul fiecărui an școlar, el donează salariul din ultimă lună pentru a-i premia pe copiii cu rezultate foarte bune la concursurile sportive. Desigur, el este un paria în școala sa.

O amenințare pentru clanul PSD, care vede în el un potențial de imagine neexploatată de banda lui Badalau. Adrian Gabriel Pintilie nu vrea decât un tratament normal din partea școlii. Iar visul sau este ca școala la care predă să aibă un teren de sport.

Rugămințile sale repetate, susținute de rezultatele excepționale obținute ani la rand de elevii săi, nu i-au înduplecat însă pe apropiații ‘famigliei’ Badalau să ia această măsură. Realizând că pentru aceștia tinerii, educația sau sportul nu reprezintă priorități, dar și cu speranță de a le oferi concetățenilor săi o administrație transparentă și curată, el a candidat la primărie împotriva protejaților lui Badalau din partea PACT. De atunci, a devenit ținta grupării Badalau: a fost jignit, amenințat și denigrat public.

În trecut, în cel mai pur spirit bolșevic, i s-a interzis să afișeze la avizierul școlii diplomele obținute de elevi și au fost organizate ședințe ale Consiliul de Administrație al Școlii Generale din Malu Spart ca profesorul Pintilie să fie prelucrat de colectivul de muncă, criticându-l în speranța că va fi ‘distrus psihic’.

Acum câteva zile, atacurile la adresa lui Adrian Gabriel Pintilie au atins o nouă bornă. Acesta este linșat public și amenințat cu plângeri la inspectorat și la politie într-un articol dintr-o publicație locală. Materialul poate fi accesat aici.

Cum s-a ajuns aici? O postare pe o rețea de socializare a unui utilizator care nu-și dezvăluie identitatea (folosind poza de profil a unui cunoscut actor de la Hollywood) l-a acuzat pe profesorul Pintilie că ar fi dat note mai mici unor elevi la educație fizică, pe baza unor ‘simaptii’ politice și pentru a le scădea media în mod deliberat. Știindu-se nevinovat, Adrian Gabriel Pintilie s-a aparat și a explicat că notele pe care le dă elevilor țin doar de performanțele acestora și de nimic altceva.

În apărarea sa au sărit și foști elevi ai săi. Ulterior, în urma unor presiuni uriașe, una dintre eleve a fost nevoită să nege afirmațiile făcute, susținând că a fost ‘manipulată’ de Adrian Gabriel Pintilie. Pentru banda lui Badalau, totul este permis pentru a-și salva imaginea. Chiar și a recurge la presiuni asupra unor copii.

Adrian Gabriel Pintilie este un exemplu de cetățean responsabil care deși a dat mereu atât de mult pentru comunitatea sa, a simțit că poate da și mai mult. Dar implicarea politică se plătește scump pe moșia lui Badalau. Te poate costa nu doar efort, bani și reputație profesională, dar poate duce și la umilință publică”, scria Valentin Stefan pe ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here