Cine este ucigașul din Plymouth. „Știu că e doar un film, dar uneori îmi place să cred că sunt Terminator”

Bărbatul care a ucis cinci oameni înainte în Plymouth, de a se sinucide, a fost identificat drept Jake Davison, un tânăr de 22 de ani, scrie BBC. În mai multe înregistrări, șterse între timp de pe platformele video, el se descrie drept un izolat social, „învins de viață”. Tânărul avea drept de a deține o armă.

Trei femei și doi bărbați au fost împușcați în atacul în masă de joi noapte din orașul englez Plymouth. Una dintre victime era o fetiță de până în 10 ani. Atacatorul, Jake Davison, s-a sinucis înainte de a ajunge poliția la fața locului. Poliția afirmă că incidentul, cel mai grav atac în masă din 2010 încoce, nu este de natură teroristă.

În mai multe înregistrări video, șterse între timp de pe platforma YouTube, Jake Davison, 22 de ani, spunea că este izolat social și că are dificultăți în a se întâlni cu femei, făcând referiri la „incel” – un grup misogin de bărbați care se definesc drept celibatari involuntari („involuntary celibate”) și care dau vine pe femei pentru nereușitele lor sexuale.

Într-una din înregistrări, Davison se descria ca fiind „dărâmat” și „învins de viață”.

În alta, care se pare că a fost ultima, tânărul a declarat: „Știu că e doar un film, dar uneori îmi place să cred că sunt Terminator sau ceva asemănător. Chiar dacă totul e aproape dărâmat în jur, el tot încearcă să-și îndeplinească misiunea”.

Şase persoane, inclusiv atacatorul, și-au pierdut viața joi, în urma unui incident armat petrecut în oraşul Plymouth din sud-vestul Angliei.

Un martor al incidentului, care locuieşte în apropierea locului în care s-a produs incidentul armat, a declarat că un om înarmat a deschis cu o izbitură uşa unei locuinţe, după care a tras într-o mamă tânără şi în fetiţa acesteia, în vârstă de aproximativ cinci ani.

Martorul a mai spus că din ce a auzit, atacatorul, un bărbatul îmbrăcat în negru şi gri, avea o armă semi-automată.

După atac, bărbatul a fugit printr-un parc din spatele casei şi a împuşcat două persoane care îşi plimbau câinii. Atacatorul, identificat ulterior drept Jake Davison, s-a sinucis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here