Ciocniri între elevi de liceu și forțele de ordine, în Franța, din cauza deciziei de a menține școlile deschise

Confruntări între polițiști și elevi de liceu din orașul francez Compiegne au avut loc luni, pe fondul protestelor generate de faptul că școlile sunt în continuare deschise în plină pandemie de COVID-19, fiind un risc de îmbolnăvire.

Aproximativ 100 de elevi care cereau închiderea liceului au aruncat cu pietre în forțele de ordine, au vandalizat mașinile de poliție și au dat foc coșurilor de gunoi din apropierea liceului, scrie Le Figaro.

Un pompier a fost ușor rănit la mână din cauza unor proiectile improvizate.

Demonstrațiile tinerilor au început să se accentueze în Franța în ultima săptămână, unii profesori și elevi protestând față de menținerea școlilor deschise, în timp ce restul țării este în lockdown. Protestatarii spun că acest lucru le pune în pericol sănătatea, având în vedere riscul de a contracta COVID-19 în şcolile aglomerate.

Autoritățile susțin, însă, că ciocnirile dintre forțele de ordine și elevi sunt cauzate de un climat de violență externă” și că nu au legătură cu măsurile sanitare.

Săptămâna trecută, polițiștii au intervenit cu gaze lacrimogene după ce elevii au blocat accesul într-un liceu din Paris.

Sindicatele profesorilor au anunțat organizarea de proteste la nivel național, marți.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here