Ciolacu, despre schimbarea Avocatului Poporului: „E un atac la statul de drept”

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că schimbarea Avocatului Poporului este ”un atac la statul de drept”, la fel ca şi schimbarea conducerii Radioului şi Televiziunii publice. Liderul social- democrat a arătat că Renate Weber, care ocupă funcţia de Avocat al Poporului, este un liberal convins şi că ”nu are nicio treabă cu PSD”.

Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri seară, la TVR 1, despre schimbarea Avocatului Poporului: ”E un atac la statul de drept. O să facem (sesizare – n.r.) şi la CCR, o să facem şi la Comisie, la fel cum vom face şi pentru schimbările la Rdioul public şi Televiziunea publică. Sunt deja patru state la Comisie. Modul în care au fost schimbate. Vorbim de instituţiile publice. Televiziunea şi Radioul fac parte din statul de drept, la fel ca Avocatul Poporului. Avocatul Poporului nu este ca să laude Guvernul, Avocatul Poporului este dimpotrivă, rolul Avocatului Poporului este să vegheze Guvernul să nu încalce drepturile şi libertăţile românilor. Ăsta este rolul”.

Liderul PSD a adăugat că Renate Weber, cea care ocupă funcţia de Avocat al Poporului, este ”o liberală convinsă”.

”Doamna Renate Weber, vreau să vă spun, nu are nicio treabă cu Partidul Social Democrat, este o liberală convinsă, fostă europarlamentar liberal. Deci nu are sinecuri. Au pe cineva de rezolvat. Nu funcţionează aşa”, a declarat Ciolacu.

Comisiile juridice ale Parlamentului au decis marţi, să propună plenului reunit revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here