Ciolacu: Vom cere desecretizarea ședinței de guvern de azi-noapte. Moțiunea va trece

Inquam Photos / George Calin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri dimineață, că formațiunea sa va cere Avocatului Poporului să sesizeze la CCR Ordonanța de Urgență care vizează felul în care vor fi organizate alegerile anticipate, adoptată marți seară la Palatul Victoria. Potrivit acestuia, PSD se va adresa și Comisiei de la Veneția cu privire la modificările aduse de Executivul Orban legislației electorale.

Ciolacu s-a referit în termeni duri la ședința de guvern de marți seară, în care Palatul Victoria a adoptat 25 de ordonanțe de urgență.

„Vom solicita desecretizarea stenogramelor din ședința de guvern de azi-noapte. Să vadă toți românii ce s-a putut întâmpla într-o ședință de guvern în toiul nopții. Mai multe, după moțiunea de cenzură, care va trece, a declarat liderul PSD.

Context

Ședință de Guvern maraton cu o zi înainte de votul pe prima moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Orban. Nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență a adoptat Executivul, într-o ședință care s-a terminat după miezul nopții. Este un număr record de ordonanțe adoptat în România într-o singură întâlnire de Guvern.

Dacă, miercuri, moțiunea de cenzură va trece în Parlament, Guvernul Orban nu va mai putea adopta moțiuni de cenzură. Acesta este și motivul pentru care Executivul s-a grăbit să adopte atât de multe ordonanțe marți.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine, atunci sa ceara si liberalii desecretizarea sedintei de guvern care ne-a adus pe cap OUG 13. Sa va duceti dracului, voi psdeii, cu ponta si cu udmr, dusmanilor nenorociti si hoti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here