Dacian Ciolos susține că, dacă PLUS ajunge la guvernare, nu va tăia pensiile și salariile și numește pactul propus de Viorica Dăncilă o ”strategie ieftină de campanie, inventată de Ion Iliescu acum 30 de ani”.

PLUS nu va tăia salariile și pensiile românilor dacă ajunge la guvernare. Declar acest lucru cât se poate de ferm, pentru a pune capăt minciunii pe care Viorica Dăncilă o tot repetă în spațiul public.

PSD și-a făcut un obicei din a câștiga voturi inducându-le românilor diferite spaime, ba a străinilor care vor să ne ia țara, ba a Opoziției care vrea să taie salariile și pensile. Atât știe partidul lui Liviu Dragnea și al Vioricai Dăncilă: să îi sperie pe oameni că, dacă „Opoziția cea rea” vine la putere, o să le ia din ceea ce PSD le-a dat cu atâta „mărinimie”.

Strategie ieftină de campanie, inventată de Ion Iliescu și de colegii lui în anii ’90. Oamenii s-au convins în atâția ani că sunt doar vorbe goale.

Tot ce a făcut PSD când a guvernat țara a fost să crească cu sume derizorii salariile bugetarilor și pensiile și să umple cu sume uriașe conturile clientelei de partid. Iar aceste creșteri nu s-au bazat pe vreo strategie savantă care să ajute economia românească să se dezvolte, ci prin împrumuturi externe care au îndatorat generații și generații de acum înainte.

Oamenii trebuie să știe: PSD a amanetat viitorul copiilor noștri„, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Liderul PLUS mai atrage atenția că PSD este partidul care ”mărește salarii și pensii pe banii altora”.

Noi vrem să plătim aceste salarii și pensii dezvoltând economia și permițând românilor care vor să muncească cinstit să o facă la ei în țară, nu prin străinătate. Ca o ironie a sorții, exact în ziua în care Viorica Dăncilă propunea un pact pentru „bunăstarea” românilor și soma Opoziția să semneze că nu va tăia salariile și pensiile, Banca Națională dădea un comunicat în care ne anunța că datoria externă a României a crescut, în primele șapte luni din acest an, cu peste opt miliarde de euro, în special din cauza împrumuturilor făcute de Ministerul Finanțelor prin emisiunile de euroobligațiuni„, susține Ciolos.

Noi nu avem nevoie să semnăm un pact cu PSD, știm exact ce avem de făcut pentru a plăti pensiile și salariile cetățenilor români nu din bani de împrumut, ci din bani produși în România„, a mai precizat Ciolos.

Vineri seară, Viorica Dăncilă a propus pe Facebook și a transmis și mailuri prin care invită partidele să semneze un pact prin care acestea să se angajeze că nu vor tăia salariile și pensiile. 

Opoziția a anunțat că respinge pactul lui Dăncilă, în schimb, Victor Ponta, liderul Pro România, a anunțat că va propune colegilor să semneze acest pact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here