Circa 50 de furnizori din România livrează componente pentru SUV-ul Puma produs de Ford la Craiova

Aproximativ 50 de furnizori de componente auto, cu unităţi de producţie în România, livrează piese pentru noul SUV Ford Puma produs de constructorul american la Craiova, scrie Ziarul Financiar.

Oficialii Ford nu au precizat care este în prezent gradul de integrare locală pentru SUV-urile Puma şi EcoSport asamblate la Craiova, însă potrivit estimărilor ZF acesta este de cel puţin 30-40%. Acesta poate varia, în condiţiile în care spre exemplu maşinile pot fi echipate cu motoare EcoBoost produse tot la Craiova, sau acestea pot fi importate de la fabrica Ford din Köln.

Pe lângă noul model, uzina Ford din Craiova a demarat producţia motorului 1,0 litri EcoBoost Hybrid, versiune de tip mild-hybrid, pe lângă motorul „simplu“.

În premieră pentru un model Ford produs în România, Puma vine şi într-o versiune Vignale, linie im­ple­mentată până acum pe modelele Edge, Mondeo, Focus şi Fiesta şi reprezintă linia premium a con­struc­torului american. Potrivit estimărilor companiei, Ford EcoSport şi Puma vor înregistra vânzări în 2020 în România de circa 4.500 – 5.000 de unităţi, dintre care aproximativ 2.500 de unităţi din modelul Puma şi 2.000 – 2.500 din modelul EcoSport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here