Cîţu a solicitat o informare a Corpului de control, în urma unei anchete jurnalistice referitoare la campania „O pădure cât o ţară”

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat joi despre ancheta jurnalistică referitoare la felul în care a fost implementată campania „O pădure cât o ţară” şi a precizat că a solicitat o informare a Corpului de control în acest sens, transmite News.ro.

„Am văzut câteva ştiri, nu am văzut reportajul respectiv. Am cerut o informare la Corpul meu de control intern şi vom vedea după aceea ce decizii vom lua, dar aţi văzut, de fiecare dată, chiar şi în baza unor astfel de reportaje, am trimis Corpul de control şi, ca de fiecare dată, concluziile le vom face publice, dar aştept întâi nota de informare de la Corpul de control”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat despre ancheta Recorder potrivit căreia nu au fost plantaţi puieţi în toate parcelele din evidenţele Ministerului Mediului, din campania „O pădure cât o ţară”.

Jurnaliștii Recorder au mers în mai multe județe unde ar fi trebuit plantați puieți în cadrul acestei campanii, iar ceea ce au descoperit ridică semne de întrebare privind numărul real al puieților plantați.

53 de milioane de puieți ar fi trebuit plantați în cursul anului 2020 în mai multe județe ale României. Ministerul Mediului a realizat o hartă online cu fiecare parcelă împădurită, iar reporterii Recorder au mers în teren la 11 dintre ele. În mai puțin de jumătate au găsit puieți plantați conform hărții Ministerului Mediului: „Campania „O pădure cât o țară”, aici, în jurul meu, figurează că s-ar fiplantat 6.000 de puieți, în realitate nu e absolut nimic plantat.”

La postul public de televiziune, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dat explicații: „Recorder a venit, într-adevăr, și, pe bună dreptate, a făcut o verificare. Două dintre acele puncte, cred că a fost pur și simplu, în momentul localizării, o greșeală. Una dintre localități, este, dincolo de drum, la 100 de metri, șantierul de plantare. Cu siguranță cel care a dat locația de GPS a greșit 100 de metri.”

Ministrul Tanczos Barna spune că s-a împădurit aproximativ 80% din suprafața pe care și-a asuma campania „O pădure cât o țară”: „Din cauza panemiei, din cauza faptului că Ocolul nu s-a implicat, că nu și-a mai dat silința, nu s-a întâmplat, dar sunt 11.300 de hectare.”

În urmă cu 13 ani, Parlamentul a votat o lege prin care statul era obligat să împădurească 2 milioane de hectare de teren până în anul 2035.

1 COMENTARIU

  1. Unde apare orban,apare si nenorocirea…Asta-i mai rau decât Dragnea..credeam ca nu poate fi un om mai nenorocit ca asta, dar m-am înșelat…uite ca e orban..
    România =minciună!!..nu ne mai crede nimeni in europa…este o trăsătură specifică poporului român…caz concret planul de dezvoltare si rezilienta…este o rușine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here