Cîțu, despre cazul Florin Roman: „Este un subiect închis”

Foto: INQUAM/George Călin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că subiectul care îl priveşte pe fostul ministru al Digitalizării Florin Roman, care a demisionat din funcţie în urma acuzaţiilor de fals în CV şi plagiat, este „închis”. Cîţu susţine că nu intenţionează să-l propună pe Roman pentru o altă funcţie importantă, arătând însă că fostul ministru „are cariera lui politică în continuare”, transmite News.ro.

„Este un subiect închis, şi-a dat demisia. Am avut o discuţie cu el, povestea este în mai multe feluri. (…) Partidul Naţional Liberal întotdeauna va fi partidul care respectă legea şi va fi un partid care va încerca să găsească de fiecare dată persoana potrivită la locul potrivit”, a afirmat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24, întrebat dacă Florin Roman a adus prejudicii PNL.
El l-a catalogat pe Roman drept „un politician foarte bun, un politician care a luptat pentru PNL în ultimii ani”.
„Cred că Florin, dacă mai sunt întrebări, va veni şi le va explica în spaţiul public, nu cred că are nimic de ascuns. Pentru noi este un subiect închis”, a adăugat Cîţu.
Întrebat dacă ia în calcul nominalizarea lui Roman pentru altă funcţie importantă, liderul PNL a răspuns negativ.
„Florin are cariera lui politică în continuare”, a adăugat Cîţu, referindu-se la Florin Roman.

Florin Roman a anunţat, săptămâna trecută, că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat.

El a afirmat că a fost ţinta a două tipuri de atacuri – politic şi al forţelor oculte, iar în legătură cu cea de-a doua chestiune susţine că a informat instituţiile statului. Florin Roman susţine că era important ca el să nu fie ministrul Digitalizării până în momentul în care se ia decizia referitoare la cloud-ul guvernamental, ceea ce înseamnă un business de zeci de miliarde de euro. „Mi s-a sugerat să fie o discuţie cu un investitor strategic”, susţine Roman, afirmând că a refuzat.

Armata din Myanmar a comis atrocități. Investigație BBC: „Au fost legați, bătuți cu pietre și cu paturile puștilor și torturați toată ziua”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here