Cîțu, despre crima de la Onești: „Dacă se dovedeşte că din cauza lucrătorilor de poliţie s-a ajuns la acest rezultat, cei care sunt vinovaţi să fie făcuţi răspunzători imediat”

Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a afirmat, referindu-se la cazul de la Oneşti, unde un bărbat de 68 de ani a sechestrat şi apoi a ucis doi muncitori, că a cerut ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o anchetă rapidă, iar dacă se va dovedi că au fost vinovaţi din cadrul lucrătorilor din poliţie, aceştia să fie făcuţi răspunzători.

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, despre cazul de la Oneşti şi dacă este mulţumit de intervenţia poliţiştilor.  

„Am vorbit cu domnul Bode despre acest caz ieri toată ziua. Am cerut o anchetă rapidă. Şi în acelaşi timp să ia măsuri dacă se dovedeşte că au fost vinovaţi din cadrul lucrătorilor din poliţie. Deci nu accept că dacă se dovedeşte că din cauza lucrătorilor de poliţie s-a ajuns la acest rezultat, cei care sunt vinovaţi să fie făcuţi răspunzători imediat. Ancheta cât mai rapid, asta i-am cerut domnului Bode, după aceea când avem rezultatele, va veni şi cu deciziile”, a declarat Florin Cîţu, citat de News.ro.  

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, referindu-se la cazul de la Oneşti, că dacă poliţiştii au văzut că nu dau rezultate negocierile, poate ar fi fost nevoie să treacă la o altă abordare şi a precizat că au loc verificări ale structurilor din Ministerul Afacerilor Interne care vizează desfăşurarea intevenţiei. 

Lucian Bode a fost întrebat, miercuri, dacă situaţia de la Oneşti a degenerat după ce una dintre victimele bărbatului a încercat să se apere. 

„Am auzit această afirmaţie şi acest lucru va rezulta din anchetă, avem acolo, dincolo de cercetarea noastră, avem o anchetă penală, preluată de Parchet şi va rezulta din anchetă acest lucru dacă într-adevăr, şi asta pe baza declaraţiilor martorilor, una dintre victime l-ar fi atacat pe criminal şi de acolo ar fi fost acel declic la 16.55 când după o perioadă de linişte în care toate lucrurile păreau că evoluează într-o direcţie bună a negocierilor, practic s-a întâmplat acest lucru. Ancheta va dovedi acest lucru pe baza declaraţiilor martorilor”, a explicat Bode. 

El a menţionat că verificările MAI vizează componenta intervenţiei.  

„Verificările noastre vizează cea de-a treia componentă, cea a analizei intervenţiei. Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri şi componenta asta a negocierilor, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare. Cu siguranţă din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar, dacă negocierile nu duceau la un deznodământ pentru Poliţie, care era planul doi, ce ar fi avut în plan să facă”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne. 

Lucian Bode a mai afirmat că cei vinovaţi trebuie să răspundă în faţa legii. 

„Cei vinovaţi trebuie să răspundă, să răspundă în baza regulamentelor noastre interne, să răspundă în faţa legii. Dar noi suntem obligaţi să tragem învăţămintele din această tragedie şi să luăm toate măsurile care o astfel de situaţie să nu se mai repete”, a precizat Bode. 

El a menţionat că este incorectă afirmaţia potrivit căreia structurile prezente la faţa locului nu erau echipate corespunzător.  

„În ceea ce priveşte dotarea structurilor noastre, am văzut în spaţiul public o afirmaţie incorectă, că structurile prezente la faţa locului nu erau echipamente corespunzător. Este fals. Că structurile sunt chemate să intervină în momentul în care s-a dat ordinul să intre în încăperea respectivă nu erau echipate este fals”, a declarat Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here