Poliţia rusă cumpără „bastoane” înaintea manifestaţiei pro-Navalnîi. Pe „Free Navalny” sunt 370.000 de înscrieri

Sursa: Twitter

Rusia a lansat o licitaţie în vederea achiziţionării unor echipamente de protecţie pentru poliţie, potrivit unor documente publicate pe site-ul de licitaţii publice ruseşti, după ce susţinători ai opozantului Aleksei Navalnîi au anunţat că pregătesc cea mai importantă manifestaţie din istoria modernă a ţării, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Acastă cerere de oferte a Ministerului rus de Interne, publicată la 30 martie pe un portal online, priveşte achiziţionarea a peste 2.000 de kituri antirevoltă destinate poliţiei, în sumă de 239 de milioane de ruble (2,7 milioane de euro).

Fiecare kit este necesar să conţină o vestă antiglonţ, o cască şi portecţie pentru picioare.

Ministerul a lansat de asemenea, lictaţii în vederea achiziţionării a 1.625 de kituri de protecţie, 200 de căşti şi peste 400 de veste de protecţie.

Aleksei Navalnăi, în vârstă de 44 de ani, a anunţat miercuri că a intrat în greva foamei, cu scopul de a obliga Colonia penitenciară numărul 2 de la Pokrov, situată la 100 de kilometride Moscova, să-i furnizeze îngrijiri medicale.

Principalul opozant politic al preşedintelui Vladimir Putin a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar din 2014 cu privire la o deturnare de fonduri, pe care activistul anticorupţie îl denunţă drept politic.

În pofida restricţiilor impuse de către autorităţi în lupta împotriva pandemiei covid-19, susţinătorii lui Navalnă au organizat în această iarnă manifestaţii prin care au cerut eliberarea acestuia din închisoare.

Marţi ei au lansat o campanie – pe ste-ul ”Free Navalny” – şi au anunţat că urmează să anunţe o dată a unei noi manifestaţii de susţinere a acestuia la nivel naţional, imediat ce 500.000 de persoane se înscriu să participe.

Până în prezent s-au înscris pe site aproximativ 370.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here