Cîțu, despre un posibil „embargo” parlamentar impus Guvernului: „De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe, altă soluţie nu văd”

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi seară, că sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat şi trebuie găsită o soluţie în acest sens. „De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe altă soluţie nu văd”, susţine premierul.

„Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat”, a afirmat, marţi seară, la TVR 1, Florin Cîţu, întrebat dacă există o falie între Parlament şi Guvern.

Întrebat, de asemenea, cum se explică faptul că se blochează în Parlament proiectele Guvernului, Cîţu a afirmat: „Deocamdată nu se explică”.

Premierul a dat mai multe exemple de proiecte ale Guvernului care s-au blocat în Parlament.

„Ne-am asumat reforma cu toţii. Nu se poate Guvrnul să ia nişte decizii (…) şi apoi să rămână prin Parlament pe acolo”, a declarat Cîţu, precizând că a ridicat această problemă în cadrul coaliţiei.

„De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe (…) altă soluţie nu văd (…) Nu voi aştepta după Parlament să se horărască”, a adăugat premierul, precizând că doreşte continuarea reormelor în toate domeniile.

„Guvernul îşi va asuma reformele (…) sunt sigur că nu vor fi împotriva noastră în coaliţie, dar eu spun că trebuie să grăbim ritmul (…) trebuie să semnalez aceste lucruri”, a mai declarat Florin Cîţu.

Întrebat dacă se vor schiba lucruri în relaţia cu Parlamentul în cazul în care va deveni preşedintele PNL, Cîţu a declarat: „Voi fi preşedinte după Congresul PNL şi se vor schimba lucrurile”.

 

2 COMENTARII

  1. Miza este uriasa . Unii parlamentari nostalgici inca mai spera . Premierul nu poate debloca situatia decit in eventualitatea cistigarii alegerilor din PNL in luna septembrie a. c. Ordonantele de urgenta pot fi si ele partea de inceput a acestui plan .Senatul tocmai ce a refuzat o retrimitere(o lege ) a presedintelui .Reactia a fost rapida si premierul a preluat discursul . Impotrivirea unora este de prisos . Mai se zbat o vreme ca pestele pe uscat .Dupa alegerile(imediat urmatoare ) in filiale- rezultatul va fi cunoscut cu precizie . Citu devine si premier si seful PNL , asa cum este normal .Deja ,unele filiale isi modifica decizia initiala .Motiunea depusa de PSD prin vocea unui fost premier demis de propriul lui partid este inutila si inutilizabila .Presedintele natiunii nu va oferi altcuiva functia de premier . PNL a anuntat nonvotul pe aceasta speta numita motiune de cenzura .La fel vor face si UDMR si USR .Probabil nu vor gira votul prin prezenta ,chiar daca vor participa la discutii .Aminarea sau cererea prin care se amina primirea banilor din PNNR are si ea un scop politic precis .Este o sansa unica in istoria de veacuri a locuitorilor acestor meleaguri .PNNR este unic in istoria Europei .Niciodata Europa nu a fost asa de unita ca in aceste zile si niciodata bunastarea nu a fost atit de evidenta chiar daca cite un perdant, ratacit printre iluziile iliberalismului , imediat viitor , isi revarsa ultimile angoase doar doar il va mai credea cineva .

  2. Dar raspunsul presedintelui sau de partid,care ,intamplator este al 3lea om in stat il cunoaste???Nici vorba de blocaje in parlament!Blocajele se afla in fieful lui catu,pe care se pareca il invart pe degete cum vor ei ministrii usereplus si udmr!!Csnd sa se voteze desfiintarea SS,stelian a trimis fara stiinta lui catu si a parlamentului,o scrisorica umila Comisiei de la Venetia,daca poate sa desfiinteze Sectia Stalinista sau nu!!!Si atunci,despre ce reforme si cine le blocheaza,hmmm?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here