Cîțu nu este de acord cu taxa de solidaritate. „Eu cred că nu e un comportament normal să vii azi să penalizezi aceste companii”

Foto: INQUAM/George Călin

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, înainte de şedinţa coaliţiei, despre taxa de solidaritate pe companiile mari, care este dorită de UDMR şi PSD, că aceste companii pe care noi vrem astăzi să ale penalizăm prin această taxă, au plătit şi în avans să avem bani la buget, atunci când economia a fost închisă. În plus, spune preşedintele PNL, el nu vede care este destinaţia acestor sume.

”Ideea nu este despre ce înseamnă această taxă. Ştiţi foarte bine că este o directivă care va creşte impozitarea companiilor, în toată lumea, la 15%, care va fi din 2023. Ceea ce nu văd eu şi aici e vorba de principiu, în această perioadă de criză, 2020 şi 2021, să ştiţi că aceste companii pe care noi vrem astăzi să ale penalizăm prin această taxă, au plătit şi în avans să avem bani la buget, când economia a fost închisă”, a spus Cîţu.

Liderul PNL a arătat că au fost companii, multinaţionale, care au plătit în avans la buget să avem bani de pensii şi salarii.

”Eu cred că nu este un comportament normal să vii azi să penalizezi aceste companii, pentru că nu am înţeles de ce, care este destinaţia acestor sume. Aştept în continuare explicaţii, vedem şi discutăm cu mediul de afaceri”, a afirmat Florin Cîţu, precizând că ”mediul de afaceri este înţelegător”.

”Lucrurile se pot face dar trebuie să ai discuţii cu cei pe care vrei să-i penalizezi”, a mai spus Cîţu.

Florin Cîţu a mai declarat că nu se va discuta despre buget la şedinţa coaliţiei şi nu crede că va fi azi prezentată proiecţia bugetară pe 2022.

”S-ar putea să discutăm despre nişte Ordonanţe, dar despre buget, nu. Aşa a rămas, acum două zile, când am discutat, a rămas să fie prezentată luni”, a spus liderul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here