Cîţu: Voi cere noului Parlament comisie de anchetă pentru execuţia bugetară. Ciolacu şi gaşca lui să plătească pentru subminarea economiei

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîţu a anunţat că va cere la începutul anului viitor, în primele zile ale noului Legislativ înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentare pentru execuţia bugetară din perioada 2017- 2019, transmite News.ro.

Ministrul de Finanţe a precizat că Marcel Ciolacu şi „gaşca lui”, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu sunt vinovaţi şi trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale. El mai spune că raportul final al acelei comisii va merge direct la DNA. „În perioada 2017-2019 Romania a fost singura ţară din UE în care a crescut deficitul bugetar. Deficitul bugetar a crescut deşi PSD a crescut taxe / impozite / accize existente şi a introdus taxe în toate sectoarele din economie”, a adăugat Cîţu.

„Ciolacu şi gaşca lui sunt vinovaţi şi trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale! În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de ancheta parlamentară pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA. În perioada 2017-2019 Romania a fost singura ţară din UE în care a crescut deficitul bugetar. Deficitul bugetar a crescut deşi PSD a crescut taxe/impozite/accize existente şi a introdus taxe în toate sectoarele din economie. Vom arata unde s-au dus aceşti bani din taxe suplimentare şi cum a fost deturnată destinaţia lor. (cam cum s-a întâmplat la Primăria Municipiului Bucureşti dar la o scară mai mare)”, a scris Florin Cîţu vineri pe Facebook.  

Ministrul de Finanţe reaminteşte că reprezentanţii Comisiei Europene au avertivat în fiecare an România pentru devierea semnificativă de la ţina de deficit structural asumată prin pactul fiscal. „România fost avertizată de Comisia Europeană în fiecare an pentru deviere semnificativă de la ţinta de deficit structural asumată prin pactul fiscal. În perioada 2017-2019 România nu a mai indeplinit NICIUN criteriu necesar pentru aderarea la zona euro. 17 ţări din UE au terminat anul 2019 cu surplus bugetar. Grecia a avut surplus bugetar în toată perioada 2017-2019 ( surplusul a crescut de la un an la altul). România a pornit cu un handicap major în aceasta criza. Ciolacu şi gaşca lui de infractori au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE, cu facturi neplatite de 30 de miliarde lei şi împrumuturi scadente în 2020 de aproximativ 50 miliarde lei”, a mai spus Cîţu. 

Liberalul a mai precizat că Guvernul Orban a reuşit să facă imposibilul şi anume cea mai mică creştere a deficitului bugetar şi o performanţă economică mai bună decât în multe alte state membre ale UE. 

„În aceste condiţii am reuşit imposibilul: – o performanţă economică mai bună decât multe alte ţări din UE; – cea mai mică creştere a deficitului bugetar; – cea mai mică creştere a datoriei pubilce. Vă garantez că vor plăti toţi- Ciolacu, Grindeanu, Tudose, etc.”, a conchis Florin Cîţu.

1 COMENTARIU

  1. Mi-ar place sa-l vad pe acest liberal peste 4 ani candidat la presedentie sau ca prim ministru,caci e hotarat si ferm in tot ce face ,la fel ca si dl. Iohannis si Orban!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here