Cîţu: Voi prezenta sprijinul oferit de către poporul român în Parlamentul ucrainean

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a precizat că la vizita sa în Ucraina, pe 27 aprilie, va prezenta în Parlamentul ucrainean sprijinul oferit de către poporul român. Liberalul a adăugat că Ucraina trebuie să primească toată susţinerea de care are nevoie pentru a lupta împotriva Rusiei şi pentru a câştiga acest război, relatează News.ro.

„Ucraina trebuie să primească toată susţinerea de care are nevoie pentru a lupta împotriva Rusiei şi pentru a câştiga acest război. De asemenea, ar trebui să fim pregătiţi să ajutăm cu tot ceea ce avem pentru reconstruirea Ucraine. Aştept cu nerăbdare vizita iminentă în Ucraina pentru a prezenta sprijinul oferit de către poporul român în Parlamentul ucrainean”, a scris Florin Cîţu, vineri pe Twitter.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului Florin Cîţu vor efectua, pe 27 aprilie, o vizită la Kiev, ca urmare a invitaţiei adresate de preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk.

Florin Cîţu a spus, referitor la discuţiile de la Kiev că, în calitate de reprezentant al Parlamentului României poate exidta o colaborare legislativă.

„Noi în România trebuie să facem mai mult în privinţa sancţiunilor impuse Rusiei, să fie aplicate în România. Eu întotdeauna voi cere sancţiuni foarte dure pentru Rusia, pentru că doar aşa ne vom asigura că Rusia nu va începe o astfel de agresiuni în viitor, împotriva altor ţări”, a mai explicat Cîţu.

La rândul său, Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat dacă se vor vedea şi cu preşedintele Volodimir Zelenski, că „este în propunerea de calendar şi credem că se va concretiza şi această întâlnire, mai ales după speech-ul ţinut în Parlamentul României şi nu numai cu domnul Zelenski. Vom avea şi deplasări în zone de conflict şi zonele cele mai afectate”.

Liderul PSD a adăugat că pe agenda de lucru se află şi tema drepturilor minorităţii româneşti din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here