Ciucă: Apreciem angajamentul preşedintelui Emmanuel Macron faţă de parteneriatul nostru strategic

După anunţul Franţei privind consolidarea prezenţei în România în cadrul NATO, prim-ministrul Nicolae Ciucă şi-a exprimat aprecierea faţă de angajamentul preşedintelui francez Emmanuel Macron faţă de parteneriatul strategic dintre cele două ţări, potrivit News.ro.

”Veşti excelente din Franţa, consolidarea prezenţei sale în România cu un nou grup de luptă cu tancuri Leclerc. Apreciem angajamentul preşedintelui Emmanuel Macron faţă de parteneriatul nostru strategic”, a scris pe Twitter premierul Nicolae Ciucă.

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în România în cadrul NATO prin desfăşurarea în săptămânile următoare a unei companii de ”vehicule blindate de infanterie” şi a unei escadrile de tancuri de tip Leclerc, a anunţat marţi ministrul francez al Apărării, relatează AFP.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, că decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a consolida prezenţa militară a acestui stat în România reprezintă ”un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarităţii Aliate”.

Iohannis: Consolidarea prezenţei militare franceze în România, un semn al solidarităţii Aliate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here