Macron va fi primit de papa Francisc la Roma, pe 24 octombrie

Sursa: Facebook

Palatul Elysée a anunțat marți că preşedintele francez, Emmanuel Macron, se va întâlni cu papa Francisc pe 24 octombrie la Roma, unde urmează să participe şi la un forum internaţional pentru pace, notează AFP, citată de Agerpres.ro.

Şeful statului francez va fi primit în audienţă privată de suveranul pontif la Vatican, a doua zi după participarea sa la summitul interreligios organizat de această comunitate catolică italiană cunoscută a fi unul dintre canalele „diplomaţiei din umbră” a Sfântului Scaun.

Va fi a treia vizită a preşedintelui Franţei la papa Francisc, după cele din 26 noiembrie 2021 şi 26 iunie 2018, a precizat Palatul Elysée.

Emmanuel Macron se va întâlni şi cu omologul său italian, Sergio Mattarella, în cadrul unei cine private, în contextul formării noului guvern condus de Giorgia Meloni, şefa partidului postfascist Fratelli d’Italia care a câştigat alegerile legislative din 25 septembrie, potrivit unor surse concordante.

Comunitatea laică din Sant’Egidio a confirmat marţi prezenţa preşedintelui francez la deschiderea întâlnirii sale internaţionale anuale în prezenţa unor responsabili politici şi religioşi din lumea întreagă.

Această întâlnire, intitulată „Strigătul pentru pace” şi care va aborda în special războiul din Ucraina, se va încheia cu o adunare pe 25 octombrie la Colosseum la care va participa papa Francisc, a precizat Sant’Egidio.

Supranumită „micul ONU din Trastevere” (de la numele cartierului din Roma unde îşi are sediul), Sant’Egidio, fondată în 1968 de studenţi catolici în jurul lui Andrea Riccardi, a devenit de-a lungul anilor un expert în negocieri de pace şi mediere internaţională.

„Pacea şi urgenţa construirii acesteia, precum şi criza de mediu şi umanitară, cu mii de refugiaţi constrânşi să-şi părăsească pământurile, vor fi temele abordate” în cursul celei de-a 36-a ediţii a întâlnirii, a subliniat Sant’Egidio într-un comunicat.

„Ştim, din experienţa zilnică a muncii comunităţii noastre în numeroase regiuni ale lumii, că dorinţa de pace există, este puternică între popoare, dar adesea nu este ascultată”, a declarat marţi preşedintele său, Marco Impagliazzo, într-o conferinţă de presă la Roma.

Papa Francisc „îl imploră” pe Putin să pună capăt „spiralei violenţei” în Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here