Ciucă: Au trecut patru ani de la protestul din 10 august, în care oameni nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că au trecut patru de ani de la protestul din 10 august în care „oameni nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate”, adăugând că actuala coaliţie garantează dreptul la liberă exprimare şi nu va permite ca astfel de proteste să degenereze în violenţe, transmite News.ro.

Nicolae Ciucă a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, că de la nivelul Executivului va fi pus la dispoziţia Justiţiei tot ceea ce este necesar ca dosarul 10 august să fie finalizat.
„Au trecut patru ani de la protestul din 10 august, în care oamenii nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate. Vreau să dau garanţia că şi să asigur că actuala coaliţie de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare şi că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violenţe. Garantez, de asemenea, de la nivelul Guvernului, că vom pune la dispoziţia Justiţiei tot ceea ce este necesar, astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt. Astfel, cei care sunt vinovaţi de evenimentele petrecute în urmă cu patru ani să răspundă în faţa legii”, a transmis premierul.

El a menţionat că Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală, iar cei care se fac vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere.
„Doresc, de asemenea, să subliniez că Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală în arhitectura statului şi că are menirea principală să asigure tot ceea ce este necesar pentru siguranţa cetăţeanului, iar cei care se fac vinovaţi de exces sau abuz în exercitarea atribuţiilor funcţionale trebuie să fie traşi la răspundere, în conformitate cu prevederile legale”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here