Ciucă, declarații la semnarea contractului pentru Centura de Sud Arad

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la semnarea contractului pentru proiectarea tehnică şi execuţia Centurii de sud Arad, că nu este vorba numai de numărul mare al obiectivelor de infrastructură pe care Guvernul şi le-a asumat, ci şi termenul la care trebuie finalizate şi că nu putem să mai tergiversăm aceste lucrări, transmite News.ro.

”Este un eveniment foarte important pentru cetăţenii municipiului Arad, pentru cetăţenii judeţului Arad şi pentru toţi cei care votr putea să folosească această infrastructură deosebit de importantă în ceea ce înseamnă finalizarea inelului de cetură al municipiului Arad, prin care se realizează interconectarea cu autostrada A1 Nădlac-Sibiu şi cu DN7 Nădlac – Arad – Hunedoara”, a spus premierul.
Nicolae Ciucă a menţionat că este un proiect care a început în urmă cu şase ani, cu o investiţie de 60 de milioane de euro şi se înscrie practic în obiectivele guvernului pentru dezvoltarea întregii infrastructuri rutiere din ţara noastră.
Şeful Executivului a pledat pentru realizarea obiectivelor în termenele asumate.
”Pe de o parte avem fondurile europene, iar din fondurile de coeziune sunt 9,7 miliarde de euro care trebuie folosiţi în viitorul cadrul financiar, iar de partea cealaltă sunt fondurile din PNRR. Ca atare, nu este vorba numai de numărul mare al obiectivelor de infrastructură pe care ni le-am asumat, ci şi termenul la care trebuie finalizate. Avem şi o istorie a acestor amânări a recepţionării lucrărilor şi cred că este momentul ca atât  la nivel local, cât şi guvernamental, să avem în vedere respectarea acestor termene. Cred că nu putem să mai tergiversăm aceste lucrări”, a spus premierul.
Premierul a menţionat că, prin proiectul centurii municipiului Arad, se asigură fluidizarea traficului, siguranţa traficului dar şi reducerea nivelului de noxe prin scurtarea timpului de blocaj în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here