Ciucă, despre renegocierea protocolului de guvernare: „Este un contract pe care l-am semnat cu toţii, atunci să ne ținem de el”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat luni, după şedinţa conducerii PNL, despre dorinţa social-democraţilor de renegocia protocolul de guvernare, că în continuare liberalii se vor asigura că prevederile protocolului sunt respectate şi că are loc rocada premierilor, iar componenta de a renegocia ministere şi de a analiza orice alte posibilităţi de schimbare în interiorul coaliţiei nu au discutat-o, nu au agreat-o şi îşi menţin elementele pe care le-au aprobat când au format coaliţia. Să intrăm în aceste discuţii şi în aceste dezbateri care consumă timp, cu patru luni înainte ca rocada efectiv să se producă, din punctul meu de vedere, este nefolositor, a mai arătat Ciucă, transmite News.ro.

Întrebat despre intenţia social-democraţilor de a renegocia protocolul de guvernare la rotativa guvernamentală, premierul Ciucă a răspuns: ”Subiectul acesta a fost discutat şi astăzi şi la întâlnirea informală de aseară cu liderii de filiale şi aşa cum am menţionat, susţin şi în acest moment, PNL a dat dovadă de seriozitate în tot ceea ce s-a angajat şi în asumarea responsabilităţilor la nivelul guvernului cât şi în interiorul coaliţiei”. Şeful PNL a precizat că ”în acest moment, există un protocol agreat cu toţi membrii coaliţiei”.

”În continuare vom asigura că prevederile protocolului sunt respectate, că are loc rodada aşa cum am menţionat, iar componenta aceasta de a renegocia ministere şi de a analiza orice alte posibilităţi de schimbare în interiorul coaliţiei nu am discutat-o, nu am agreat-o şi ne menţinem elementele pe care le-am aprobat când am format coaliţia. Este un contract pe care l-am semnat cu toţii, atunci să ne ţinem de contract”, a spus Nicolae Ciucă.

El a afirmat că ”deocamdată, în acest moment în care discutăm, sunt probleme foarte importante legate de guvernare, de îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare, de reforme, de asigurarea îndeplinirii acestor reforme pentru a face în aşa fel încât să putem să absorbim cât mai mulţi bani din fondurile europene”.

”Suntem în ultimul an pe cadrul de coeziune 2014-2020, nu ne putem permite să pierdem aceşti bani. Să intrăm în aceste discuţii şi în aceste dezbateri care consumă timp, cu patru luni înainte ca rocada efectiv să se producă, din punctul meu de vedere, este nefolositor”, a mai spus preşedintele PNL.

Ciucă: PNL este peste procentele de la preluarea mandatului meu / Rotaţia guvernamentală se va face ca în protocolul coaliţiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here