Ciucă: PNL susţine menţinerea cotei unice de impozitare, nu suprataxarea

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că PNL va susţine menţinerea cotei unice de impozitare, astfel încât să putem să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri şi nu va susţine suprataxarea, dar că a votat eliminarea excepţiilor, în ceea ce priveşte fiscalitatea, în conformitate cu PNRR, transmite News.ro.

”Am decis ca în ceea ce priveşte fiscalitatea, PNL va susţine menţinerea cotei unice de impozitare, astfel încât să putem să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri. Nu vom susţine suprataxarea, pentru a putea, în felul acesta, să asigurăm protecţia locurilor de muncă şi să putem să gestionăm astfel încât să nu crească preţul la bunuri şi servicii”, a spus Ciucă.

El a precizat că PNL a mai decis, prin vot, în şedinţa conducerii, eliminarea excepţiilor, în ceea ce priveşte fiscalitatea, în conformitate cu PNRR.

”Ne gândim la eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi ne gândim creşterea impozitului la jocurile de noroc. Desigur mai este o serie întreagă de elemente tehnice care urmează să fie stabilite de către tehnicienii Ministerului de Finanţe”, a precizat Ciucă.

 

 

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here