Ciucă și Ciolacu au uitat să-l ia pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la fabrica IVECO

Sursa: captură video

Premierul Nicolae Ciucă, care a vizitat miercuri, împreună cu liderul PSD Marcel Ciolacu, fabrica IVECO din judeţul Dâmboviţa, a fost întrebat de ce la eveniment nu a participat şi noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, el afirmând că a fost o chestiune de necorelare, pentru că a crezut că îl va anunţa preşedinte Ciolacu, iar liderul PSD a considerat că-l anunţă premierul, relatează News.ro.

”Domnul ministru abia a reuşit să preia portofoliu, ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi; am crezut că îl anunţă domnul preşedinte Ciolacu, dânsul a considerat că-l anunţ eu. Sincer, eu m-am gândit că poate este bine să vedem şi la nivelul de lideri şi politic toată această întreprindere de aici, astfel încât pe baza strategiei care se pregăteşte la nivelul Ministerul Economiei să luăm decizia politică prin care să reorientăm industria de apărare”, a spus premierul, după vizită.

Nicolae Ciucă a mai spus că ministrul Apărării va veni la IVECO împreună cu ministrul economiei atunci când vor considera că este necesar să discute elemente tehnice specifice celor două ministere.

”Pentru noi a fost important să vedem partea de viitor a ceea ce urmează să se desfăşoare pentru a putea să luăm decizii în concordanţă cu ceea ce avem de făcut pentru industria de apărare”, a mai spus Ciucă.

Premierul a transmis, după vizită, că IVECO este un exemplu de bune practici, un producător al camioanelor necesare Armatei Române.

”Vizitarea liniei de producţie şi discuţia avută cu managementul companiei confirmă că în România se pot produce mijloace şi echipamente militare la standarde NATO. Viziunea şi susţinerea guvernamentală de care această investiţie a beneficiat, asemenea întregului mediu de afaceri, a făcut ca într-o perioadă de doar 18 luni de la inaugurarea liniei de producţie să recupereze întârzierile iar, în perspectiva anului viitor, compania să poată produce în avans comenzile asumate prin contractele încheiate şi să pregătească diversificarea producţiei”, a arătat premierul într-o postare.

Ciucă: Ne dorim ca salariul minim să crească

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here