Maria Zaharova: Rusia consideră mişcările militare ale Norvegiei în apropierea graniţelor sale drept o escaladare a tensiunilor în regiune

Maria Zaharova

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat miercuri că Rusia consideră pregătirile militare ale Norvegiei în apropierea graniţelor sale drept o escaladare a tensiunilor în regiune, relatează agenţia de presă rusă TASS, potrivit News.ro.

”Bazele militare străine au apărut de fapt în Norvegia în mod permanent. Infrastructura corespunzătoare a fost modernizată, se achiziţionează echipamente moderne, iar Oslo se numără acum printre cei mai activi susţinători ai implicării NATO în Arctica”, a afirmat Maria Zaharova.

”Considerăm că prin aceste evoluţii în apropierea graniţelor ruse Oslo urmăreşte în mod intenţionat să provoace o escaladare a tensiunilor în regiunea euro-arctică şi să distrugă relaţiile ruso-norvegiene”, a subliniat ea.

Rusia este întotdeauna deschisă unui dialog sincer şi respectuos reciproc, dar orice acţiune neprietenoasă va fi urmată de un răspuns oportun şi adecvat”, a avertizat ea.

Norvegia își crește nivelul de alertă militară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here