Clinicile de testare COVID nu mai fac față cererilor, unele oferă programări abia peste o lună

Românii care încă mai speră la o vacanță în Grecia fac eforturi uriașe pentru a reuși să obțină o programare la un centru de testare acreditat și se plâng că la unele clinici au găsit locuri abia în septembrie.

Unii reușesc să facă testul după ce dau zeci de telefoane pentru a prinde un loc pe listele de așteptare și plătesc uneori, pentru întreaga familie, aproape cât jumătate din prețul vacanței.

Clinicile acreditate de Ministerul Sănătății abia fac față cererilor. Unele clinici spun că mai au locuri abia peste o lună, în timp ce altele nu mai recoltează din cauza numărului mare de cereri, potrivit Digi24.

La Spitalul de Boli infecțioase din Craiova, nu mai sunt locuri decât peste câteva săptămâni.

O clinică mare din București a renunțat să mai testeze până nu finalizează probele deja recoltate.

Pe site-ul Ministerului Sănătății a fost publicată o listă cu centrele acreditate pentru aceste analize. Sunt 113, atât private, cât și de stat. Aici începe confuzia. Cei care vor să se testeze la cerere la stat, nu au certitudinea că vor fi și primiți. Unele spitale pur și simplu nu îl fac, în timp ce la altele listele de așteptare sunt mari. La Institutul Matei Balș din București, de exemplu, testul costă 650 de lei, de două ori mai scump ca la o clinică privată.

Un test de coronavirus costă între 290 si 430 de lei, în funcție de timpul în care este eliberat rezultatul și de clinică. Dacă sunt patru membri în familie și se dorește rezultatul cât mai repede, asta înseamnă că bugetul de vacanță se reduce cu aproape 1.700 de lei.

Turiștii români și bulgari care sosesc în Grecia cu avionul sunt obligați, începând cu 28 iulie, să prezinte în aeroport un test negativ pentru coronavirus efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here