CNCAV: Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anunţă sâmbătă, în contextul protestelor din Bucureşti, că un român a murit la fiecare 8 minute din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Mesajul este transmis într-o postare de pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, fiind însoţit de două fotografii, una dintr-o unitate de primiri urgenţe şi alta de la protestele de stradă din Capitală.

În aceste momente, cu aceeaşi credinţă, sute de medici luptă pentru salvarea vieţilor unor pacienţi cu forme severe de COVID-19. Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, tot din cauza COVID-19 (184 de pacienţi decedaţi). Din cei 184 de pacienţi decedaţi, 170 erau nevaccinaţi (92%). 1.412 persoane sunt internate la ATI, din care 20 sunt minori. 11.328 de persoane sunt internate pe secţii, din care 325 sunt minori. Acesta este bilanţul COVID-19 din ultimele 24 de ore! Până când??? Vă rugăm: ascultaţi sfatul medicilor„, se menţionează în postare.

Conform aceleiaşi surse, vaccinarea rămâne cea mai la îndemână metodă de protecţie împotriva COVID-19.

„Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces”, se mai arată în postare.

Anticorpii oferiți de vaccinul anti-Covid Pfizer dispar după 7 luni la multe dintre persoanele imunizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here